23948sdkhjf

Ny rapport: Ufuldstændig udskylning af nitrogen årsag til eksplosion

Waste Plastic Upcycling har nu løftet sløret for en ny rapport, som virksomheden selv har fået udarbejdet hos rådgiveren TML Safety Engineering.

Rapporten konkludrerer, at "det er overvejende sandsynligt, at årsagen til branden (den 8. oktober) har været ufuldstændig udskylning med nitrogen inden opvarmningsprocessen startede. Det har medført, at der stadig var betydelige mængder ilt i anlægget. TMLs konklusion er siden bekræftet af Sikkerhedsstyrelsen.

Niels Bagge, direktør for WPU, siger i en pressemeddelelse, at han "efter omstændighederne lettet over at få den besked".

- Vi er meget kede af situationen, men glade for at ingen personer kom til skade. Sikkerhedsstyrelsens konklusion bekræfter, at der ikke har været udfordringer med vores teknologi, proces eller tekniske sikkerhedsforanstaltninger. Der er i stedet tale om en menneskelig fejl. Og selv om det er trist, er det ikke noget, vi forventer kan ske igen, siger han.

Tre nye fabrikker med dobbeltsikring

WPUs tre nye fabrikker bliver bygget med fuldautomatiske anlæg med dobbeltsikring. Det betyder, at påfyldning af nitrogen og ilt er automatiseret, og at anlægget ikke vil starte, hvis der er påfyldt forkerte mængder, oplyser WPU.

- På de nye fabrikker har vi også plasten liggende i helt andre bygninger, så det der skete i Egebjerg, hvor 20 tons plastik blev antændt, vil ikke kunne ske fremover, siger Niels Bagge.

WPU har besluttet ikke at genopføre testanlægget i Egebjerg.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078