23948sdkhjf

Hamborg Havn skruer op for containertog fra Kina

Mandag ankom den nye Shanghai-Express Hamborg med 50 40-fodscontainere. Stadig mere gods rejser over land mod den store tyske deepsea-havn

Fuldt lastet ankom en togstamme med containere i mandags DUSS-terminalen i Hamborg. Shanghai-Express, som godstogsforbindelsen hedder, er det nyeste skud på stammen af et voksende netværk af godstogsforbindelser mellem Kina og Hamborg.

Det skriver Hamborg Havn i en pressemeddelelse.

- Det glæder mig, at der nu er startet en direkte godstogsforbindelse mellem Hamborg og Shanghai. De to byer har været partnerskabsbyer i 35 år, hvorfor vi samarbejder inden for især handel og industri, men også inden for områder som forskning, uddannelse og kultur, sagde Hamborgs overborgmester Peter Tschentscher bl.a. i sin tale ved premiereankomsten i mandags.

Frekvensen kan øges

Shanghai-Express kører via Alashankou i Kazakhstan, gennem Hviderusland og via Małaszewicze i Polen, inden slutdestinationen i Hamborg.

Shanghai-Express afgik på sin første tur med halvtreds 40-fods containere fyldt med tøj, sko, glasvarer, autodele, solcelleudstyr, køkkenredskaber, møbler, lamper og andre forbrugsvarer. I regulær drift vil der i første omgang køre et tog om ugen til Hamborg, men på lang sigt vil frekvensen blive øget til mellem to og tre kørsler om ugen. 

Ifølge operatøren er afgange indtil udgangen af dette år allerede fuldt bookede.Omkring 2,4 mio. TEU håndteres årligt i Kina-handlen i Hamborgs havn. Næsten hver tredje container, der krydser havnens kajer, er på vej til Kina eller har sin oprindelse der. Jernbane tilbyder et alternativ til sø- og lufttransport. 

Yderligere godstogsforbindelser fra Shijiazhuang i Hebei-provinsen og Wuhei i Gansu er blevet tilføjet i år. I 2020 blev omkring 107.000 TEU transporteret mellem Kina og Hamborg med jernbane.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.079