23948sdkhjf

23.000 nye boligkvadratmeter i Hundige

Området ved Hundige Station omdannes nu til et boligområde navngivet Hundige Strandby. Ejendomsselskabet Balder Danmarks bidrager til udviklingen med de to boligprojekter, Strandby Høje og Strandby Huse, der tilsammen har et boligareal på cirka 23.000 kvm og rummer 337 boliger med to-fem værelser. 

Ejendommene opføres i et samarbejde mellem Balder Danmark som bygherre, arkitekterne fra Danielsen Architecture samt Sweco som rådgivende ingeniør, mens Sjælsø Management er udvikler og byggestyrer.

Lokalplanerne til de to boligprojekter er nu vedtaget, og ejendomsselskabet har netop taget det første spadestik til Strandby Høje, som forventes at stå færdigopført ved udgangen af 2023. Strandby Huse ventes også færdig sidst i 2023. Det skriver Balder Danmark på sin hjemmesidee.

Holdet bag Strandby Høje og Strandby Huse:

Bygherre: Balder Danmark

Arkitekter: Danielsen Architecture

Udvikler og byggestyrer: Sjælsø Management

Rådgivende ingeniør: Sweco

– Et arkitektonisk vartegn for Greve 

Hundige Strandby består af tre delområder, placeret fra området ved Hundige Station til Hundige Strandvej. 

Strandby Høje kommer til at rumme 289 boliger fra to-fem til værelser, og ifølge arkitekt på projektet, Kasper Danielsen, bliver ejendommen et fyrtårnsprojekt for hele Greve. 

– Strandby Høje bliver et arkitektonisk vartegn for Greve samt et pejlemærke for visionær byudvikling på et bæredygtigt grundlag. Ejendommen kendetegnes ved det lyse udtryk, som opnås med teglsten i lyse og jordvarme nuancer, og de skrånende, grønne tagflader, siger han og tilføjer: 

– Rundt om bebyggelsen opfører vi rekreative, grønne arealer med legeelementer og rolige opholdszoner. 

Strandby Huse består af tre punkthuse i fire etager, der betegnes som en moderne fortolkning af de kendte etageboligbebyggelser i Danmark. Punkthusene omringes af grønne områder. 

Lokal håndtering af regnvand

Begge ejendomme er, ifølge adm. direktør i Balder Danmark og Sjælsø Management, Flemming Joseph Jensen, skabt ud fra en helhedsorienteret forståelse af bæredygtighed, hvor både miljøet, sociale forhold og økonomien er tænkt ind.

Han peger blandt andet på sunde materialer med lang levetid som bæredygtige elementer. 

– Det bæredygtige fokus ses også i Strandby Højes grønne tagflader samt LAR-løsningen i de grønne arealer, der omgiver bebyggelserne. Disse løsninger bidrager til en bæredygtig regnvandshåndtering, fortæller direktøren. 

Balder Danmark forventer, at begge projekter får en DGNB-guldcertificering. 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Nordiske Medier:

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094