23948sdkhjf

Ambitiøse mål om at skabe merværdi i vvs-branchen

Tyske Kemper sætter kendt dansk brancheprofil i spidsen for fremstød i Skandinavien

Selvom der gennem et par år har ligget produkter fra tyske Kemper på hylderne hos nogle af de danske vvs-grossister, så er det kun et mindre aftryk den tyske producent sætter på det danske marked. Faktisk ved ni ud af ti herhjemme slet ikke hvem Kemper er. 

Men det skal der laves om på med et dansk selskab, Kemper Danmark ApS, hvor Claus Dennis sidder i spidsen som salgschef. Ikke kun for Danmark, men for hele Skandinavien, Claus Dennis er dansk, men bor i Lund i Sverige og har dermed en central, geografisk  placering i forhold til  at dække hele det skandinaviske marked.

Claus Dennis er et kendt branchenavn og har derfor også meget stor erfaring og ikke mindst en god portion virkelyst og mange nye ideer med i bagagen.

Han lægger ikke skjul på, at det er en meget stor udfordring at skulle positionere Kemper yderligere i markedet

- Men det er også en rigtig spændende udfordring - og jeg elsker udfordringer, siger Claus Dennis, som i Kemper Danmark ApS har følgeskab af teknisk konsulent Palle Jespersen.

 Vil skabe merværdi på flere områder

Om tilgangen til markedet, som er stærkt konkurrencepræget, forklarer Claus Dennis, at det blandt andet handler om synlighed.

- Det handler også om, at vi udover at sælge vores produkter også meget gerne vil være med til at rådgive og vejlede grossister, ingeniører og vvs-installatører. Både i forhold til det tekniske, men også om at gennemføre opgaver så optimalt som muligt – både rent fysisk, kvalitetsmæssigt og økonomisk, forklarer han

- Derfor er et af vores mål at komme så tidligt ind i processen som muligt, så ingeniører, vvs-installatører og andre beslutningstagere kan få fuldt udbytte af vores ekspertise og vores produkter, siger han og tilføjer, at Kemper på den måde vil arbejder for at skabe endnu mere værdi for kunderne.

Han tilføjer, at Kemper via datterselskabet Dendrit Haustechnik-Software GmbH har udviklet software til dimensionering af rørinstallationer, som de rådgivende ingeniører kan benytte.

Claus Dennis erkender, at ambitionerne er store og dermed jo meget fint står mål med udfordringen. Han erkender også, at opgaven ikke løses fra den ene dag til den anden. 

- Vi går derfor i markedet med tålmodighed og vedholdenhed, understreger han.

- Som producent og leverandør skal vi jo kunne levere kvalitetsprodukter til rette tid og til den rigtige pris. Den del af konceptet er der sådan set allerede godt styr på. Vi har rigtig god forsyningssikkerhed fra fabrikken Tyskland. Af få skabt mere synlighed om produkterne og få større dele af branchen i tale er en lidt længerevarende opgave. Men jeg er sikker på, at en vedholdende og målrettet indsats nok skal hjælpe os godt på vej, siger Claus Dennis, som har ansvaret for forretningsudvikling i Danmark og Skandinavien.  

KONCERN MED 900 MEDARBEJDERE

Firmaet Gebr. Kemper GmbH + Co. KG  er en af de førende industrivirksomheder i det sydlige Westfalen i Tyskland, hvis produkter benyttes over hele verden. Virksomheden i Olpe har i alt ca. 900 medarbejdere, hvoraf de 800 arbejder på hovedsædet, som er virksomhedsgruppens eneste produktionssted. Desuden har virksomheden 100 medarbejdere i forskellige datterselskaber og udenlandske afdelinger.

Virksomheden, som har været familieejet i fem generationer, blev grundlagt i 1864, og producerer rødgods,  herunder armaturer og ventiler til drikkevandsystemer.

Det gælder blandt andet drikkevandshygiejnesystemet KHS, som får bugt med farlige smittebærere, som f.eks. legionella-bakterier, som spredes meget hurtigt, hvis vandet står for længe i rørinstallationerne. Systemet sørger for automatisk og regelmæssig udskiftning af vandet. Processen styres af sensorer og den indbyggede KHS-flowseparator sørger for, at forbruget holdes på et så lavt niveau som muligt.

Virksomheden arbejde også målrettet ned digitalisering. Det afspejles ikke kun i produktionsprocesserne, men også i KEMPER-gruppens øvrige aktiviteter. Således har datterselskabet Dendrit Haustechnik-Software GmbH udviklet en software til dimensionering af rørinstallationer, som de rådgivende ingeniører kan benytte.

 

Artiklen er en del af temaet Samfund.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078