23948sdkhjf

Seks ladestanderparker ser dagens lys - private kan byde ind

Fyn, Fyn og Sjælland.

Det er placeringen af seks såkaldte ladeparker, som skal sikre, at man som elbilist kan tage turen på langs og tværs af landet og have strøm til hele turen.

Nu, hvor der er enighed om placeringen af ladeparkerne, er næste skridt et udbud af opsætning og drift af ladestanderne, så private kan opsætte og drive ladeparkerne på lige fod med den måde, benzintanke drives. 

Det er Vejdirektoratet der står for udbudsprocessen, oplyser Transportministeriet i en pressemeddelelse.

De første seks parker anlægges i 2022 og forventes fuldt udbygget frem mod 2030 med 132 ladepladser.

En halv milliard

Ladestanderparkerne er del af Infrastrukturplan 2035, der blev vedtaget i juni måned med en pulje på 500 millioner kroner til ladeinfrastruktur. I alt bruges der 56 millioner kroner på at etablere de første seks ladestanderparker.

Nærmere bestemt skal parkerne ligge ved følgende motorvejsafkørsler med parker i hver retning: 

  • Rønninge Nord og Syd på Fyn
  • Lillebælt Nord og Syd på Fyn
  • Tappernøje Øst og Vest på Sjælland

I 2022 mødes forligskredsen igen for at beslutte, hvor de næste ladeparker skal placeres. Her er der allerede nu kig på række placeringer primært i Jylland.

Fakta:

  • Der er i dag ladestandere på 35 rastepladser langs statsvejnettet.
  • De første seks nye lynladeparker placeres på centrale dele af vejnettet og på rastepladser, hvor der ikke er ladestandere i dag.
  • Det er Vejdirektoratet, der har indstillet hvilke placeringer, der vil være relevant for placering af de første lynladeparker i 2022, og Vejdirektoratet skal de kommende år anlægge i alt op mod 50 lynladeparker langs statsvejnettet i alle dele landet.

Artiklen er en del af temaet Samfund.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.142