23948sdkhjf

Pige taber retssag: Får ikke erstatning fra kommune for mobning

Forældreparret til en lille pige får ikke erstatning af Københavns Kommune for den mobning, deres datter blev udsat for i 0. og 1. klasse på Valby Skole i 2018.

Forældreparret havde krævet en erstatning på 100.000 kroner fra kommunen, fordi de mente, at deres datters menneskerettigheder var blevet krænket, men det har Københavns Byret afvist, ligesom den også har frifundet kommunen for ansvar, oplyser retten til Ritzau.

Forældreparret havde fremført, at kommunen havde ansvaret for, at skolen ikke greb ind og stoppede mobningen. Den lille pige var blandt andet blevet slået, sparket og mobbet af nogle drenge, ligesom fire drenge havde holdt hende fast, mens fire andre drenge sparkede bolde på hende, har Kristeligt Dagblad tidligere beskrevet.

- Lærerne satte et trivselsforløb i gang, men der blev ikke for alvor grebet ind, og pigen blev mere og mere ked af at gå i skole. Vi mener, at der er tale om en overtrædelse af Børnekonventionens artikel 19, der handler om statens forpligtigelse til at beskytte børn mod alle former for fysisk og psykisk vold. Det er også en overtrædelse af Den Europæiske Menneskerettighedskonventions artikel 3 om, at staten skal beskytte enhver mod nedværdigende behandling, udtalte familiens advokat, Mads Krøger Pramming, til Kristeligt Dagblad onsdag, da sagen blev behandlet i byretten.

Den lille piges forældre har 14 dage til at beslutte, om de vil anke dommen.

Artiklen er en del af temaet Samfund.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.157