23948sdkhjf

Whiskyfolk tog Den Dybe Tallerken

Dansk Fødevare Forums kvalitets- og innovationspris, Den Dybe Tallerken, blev torsdag aften uddelt til Stauning Whisky, som over en kort årrække har udviklet sig til et internationalt anerkendt whisky-brand.

-Stauning Whisky kan i den grad vise vejen og inspirere andre etablerede fødevarevirksomheder i forhold til både kvalitet og innovation samt nye udviklingsmuligheder, siger Mette Jasper Gammicchia, der er formand for bestyrelsen for Dansk Fødevare Forum og afdelingsleder hos Landbrug & Fødevarer

- Stauning Whisky udmærker sig som en fødevarevirksomhed der helhjertet, og på en exceptionel måde, skaber innovation og kvalitet i harmoni med omverdenen og er økonomisk bæredygtig. Dermed passer virksomheden perfekt til prisen Den Dybe Tallerken, tilføjer hun.

Prisen blev uddelt for 21. gang som et skulderklap og en stor anerkendelse fra kollegaerne i branchen. Sidste år gik Den Dybe Tallerken til den kartoffelbaserede ingrediensvirksomhed KMC med hovedkvarter i Brande.

Den Dybe Tallerken har i år fået selskab af endnu en pris fra Dansk Fødevare Forum - Den Skarpe Kniv, som er en mad-innovationspris. 

Den gik til iværksætterfirmaet Agrain, der upcycler restprodukter fra øl- og whisky-produktion til specialmel, granola og snack.