23948sdkhjf

Bladt Industries og Semco Maritime vinder kontrakt på tre offshore substations i USA

Et konsortium bestående af de strategiske partnere Bladt Industries og Semco Maritime er blevet tildelt en turnkey-kontrakt på verdens hidtil største offshore wind-projekt – Coastal Virginia Offshore Wind– for det amerikanske energiselskab Dominion Energy Virginia.

Det skriver Bladt Industries og Semco Maritime her til morgen i en fælles pressemeddelelse.

 Kontrakten omfatter tre 880 MW offshore substations, der skal etableres i 2021-2025 og sættes i drift i 2026. De tre substations udgør rygraden i den elektriske infrastruktur for det 2,6 GW store Coastal Virginia Offshore Wind. Kontrakten er Bladt Industries’ og Semco Maritimes tredje offshore substation-projekt i USA og de to strategiske partneres 21. projekt sammen siden det første samarbejde i 2003.

Opgavernes fordeling

Opgaverne på Coastal Virginia Offshore Wind-projektet omfatter design, ingeniørarbejde, indkøb, fremstilling og installationsarbejde. Bladt Industries står for design, indkøb og konstruktion af stålstruktur og jacket-fundament, mens design, indkøb og installation af elektrisk udstyr, nødsystemer og inter-arraykabler håndteres af Semco Maritime.

- Vi er stolte over, at Dominion Energy har valgt Bladt og Semco til verdens hidtil største opgave på offshore substation-området, hvor vi sammen har opbygget solid erfaring og unikke kompetencer. Vi glæder os over at få mulighed for at bringe erfaringen i spil og bidrage til at opbygge den amerikanske offshore windindustri, siger Anders Søe-Jensen, CEO, Bladt Industries. 

- Vi ser frem til et tæt samarbejde med Dominion Energy om at sikre grønne amerikanske arbejdspladser i forbindelse med konstruktionen og driften for at levere grøn energi til tusindvis af amerikanske husstande og nedbringe CO2-udledningen, forsætter han – og suppleres af Steen Brødbæk, der er CEO i Semco Maritime:

- Dominion Energy har skabt et fremsynet projekt med Coastal Virginia Offshore Wind, og vi glæder os til at bidrage til den grønne omstilling i Virginia. Vi er stolte over kontrakten på tre 880 MW substations, der er en tillidserklæring til Semcos og Bladts gennemprøvede partnerskab og stærke track record for at levere konkurrencedygtige projekter inden for elektrisk infrastruktur til offshore vind gennem to årtier, siger Steen Brødbæk.

Kapacitet på 2,6 GW

Coastal Virginia Offshore Wind-projektet etableres godt 40 km fra Virginia Beach med en kapacitet på 2,6 GW, der kan forsyne op til 660.000 husstande i Virginia og eliminere op til 5 mio. tons CO2-udledning årligt.

Projektet ventes derudover at skabe op til 900 jobs i nærområdet under etableringen og op til 1.100 jobs, når vindmølleparken står færdig i 2026.

- Bladt Industries og Semco Maritime er erfarne markedsledere inden for udvikling og design af offshore substations, som er afgørende for at kunne bringe ren vedvarende energi i land og levere til vores kunder, siger Joshua Bennet, vice president offshore wind, Dominion Energy. 

- Derudover medfører det vigtige jobs til vores driftsmedarbejdere, som leverer vigtige service- og vedligeholdsydelser på substations, uddyber han.