23948sdkhjf

Arbejdsnedlæggelse hos MAN Energy Solution i Frederikshavn

I nærheden af 100 medarbejdere nedlagde fredag arbejdet hos MAN Energy Solution i Frederikshavn. Arbejdsnedlæggelsen skyldes bl.a. uenighed om løn og en lokalaftale i forbindelse med igangværende lønforhandlinger. Det skriver TV2 Nord.

Medarbejdergruppen, der nedlagde arbejdet, bestod af servicefolk og lagermedarbejdere, som er organiseret i 3F samt metalfolk, organiseret i Dansk Metal, der sympatiserer med 3F-kollegaerne. Det oplyste fællestillidsmand hos MAN Energy Solution i Frederikshavn Johnny Jacobsen til mediet.

Ifølge lokalmediet Kanal Frederikshavn er hjørnestenen i konflikten, at ledelsen ønsker en lokalaftale ophævet, der sikrer, at nyansatte efter tre måneders ansættelse skal have en lønstigning, som bringer dem op på et niveau, der nærmer sig lønnen hos de kollegaer, der har været ansat hos MAN Energy Solution i længere tid.

Frygten hos de strejkende medarbejdere er ifølge Kanal Frederikshavn, at ledelsen vil bruge ophævelsen af lokalaftalen til at skille sig af med dyre medarbejdere næste gang der er en fyringsrunde.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094