23948sdkhjf

Rum former 13.500 kvm domiciludvidelse til dansk brintkomet

Under et år efter flytningen til et nyt hovedkontor i Kolding er rammerne blevet for små for firmaet Green Hydrogen Systems (GHS), der udvikler og producerer elektrolysemoduler, som kan omdanne elektricitet fra vedvarende energikilder til brint. De seneste år er GHS gået fra 20 til 175 medarbejdere og forventer at runde 300 ansatte de kommende år. 

Arkitektfirmaet Rum har derfor fået til opgave at tegne en udvidelse af de eksisterende faciliteter, skriver tegnestuen i en pressemeddelelse. 

Projektet indebærer, at administrationen får en tilbygning, der etableres fire nye produktionshaller - samlet 13.500 kvm - og der anlægges nye rekreative udearealer. Desuden ombygges 4.550 kvm. Designet og disponeringen sikrer også, at der i fremtiden er mulighed for yderligere udvidelse af produktion og administration. 

Projektet i tal

Modernisering og udvidelse af Green Hydrogen Systems virksomhedsdomicil i Kolding.

- Ny tilbygning med 3.500 kvm administration og 10.000 kvm produktion.

- Ombygning af 1.550 kvm administration og 3.000 kvm produktion og testbygning.

- Udearealer på en seks hektar stor grund.

Byggeriet udføres i samarbejde med entreprenørselskabet Kjæhr & Trillingsgaard og Oluf Jørgensen Rådgivende Ingeniørfirma. 

Det nye byggeri sigter mod at blive certificeret til DGNB-Guld. 

Future ways of working-principper 

I processen har det ifølge Rum været en vigtig målsætning at skabe et åbent hus med fleksible rammer, der fordrer samarbejde og møder mellem mennesker. 

– Med udgangspunkt i principperne for future ways of working har vi skabt optimale rammer, der understøtter et dynamisk arbejdsflow med skiftende behov. En kombination af faste og flex arbejdspladser, små fokusrum, telefonbokse og ad-hoc mødelokaler giver medarbejderne maksimal fleksibilitet, fortæller projektchef Jakob Ivan Larsen fra Rum i pressemeddelelsen. 

Både arkitektonisk og i disponeringen af husets forskellige funktioner er der skabt åbne rammer og rum, der indbyder til møder og samvær med kollegaer, samarbejdspartnere og kunder – inde og ude. 

Et atrium med store vinduer bevæger sig op igennem huset, hvor en skulpturel orange hovedtrappe forbinder etagerne. En bred amfitrappe forbinder stueetagen med den åbne kantine, hvor der er udgang til en stor terrasse, orangeri og en walk and talk-bro rundt i landskabet. På nederste niveau er reception, møde- og konferencelokaler, lounge, café, kantine og Green Hydrogen Academy til undervisning. På mellembygningen, der forbinder den eksisterende og nye kontorfløj, er en tagterrasse med kig ud over det fredede landskab og ind i huset. 

Green Hydrogen System tager efter planen de nye faciliteter i brug, når byggeriet er færdigt i 2023.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.203