23948sdkhjf

Quantafuel får pris for teknologi

Busch Vacuum Solutions uddeler hvert år sin egen pris: Innovation in Vacuum. I år er prisen gået til den norske virksomhed Quantafuel, der har en relativ nyåbnet fabrik i Skive.

"Ved hjælp af Busch' DOLPHIN væskeringsvakuumpumper har Quantafuel udviklet en teknologi, der er med til at løse det globale affaldsproblem ved at omdanne plastaffald til værdifulde produkter", lyder det fra prisuddeleren.

Prisen "Innovation in Vacuum" blev første gang overrakt tilbage i 2013 for at markere Busch' 50 års jubilæum.

"Quantafuel har udviklet en teknologi, der er med til at løse det globale affaldsproblem. Virksomheden har sammen med andre engagerede samarbejdspartnere formået både at genbruge lav kvalitets plast og samtidig sikre bæredygtig affaldshåndtering. Og Busch Vacuum Solutions er netop en af de samarbejdspartnere, der leverer den vakuumteknologi, der bruges i pyrolysen til at give plastaffald en chance for at leve videre og bidrage til den cirkulære økonomi. Ved at omdanne stort set alle former for plastaffald til mere miljøvenligt brændstof og kemikalier yder Quantafuel et væsentligt bidrag til at reducere forurening og emissioner," lyder det i nomineringen.

Busch har hjulpet Quantafuel med at udvikle den innovative pyrolyseproces, hvor de smelter alle former for brugt, recirkuleret plastaffald og genererer mineralolie ud af pyrolysegassen. Selve mineralolien er et resultat af smelteprocessen. Dolphin væskeringsvakuumpumper fra Busch anvendes til afgasningen under pyrolysen. Derefter komprimeres gassen, hvorefter den anvendes senere i processen ved hjælp af vakuumteknologi.