23948sdkhjf

Entreprenør på plads til dige-opgave på Falster

I september afsatte byrådet i Guldborgsund Kommune penge til anlæg af en ny fællessti på digekronen på det Falsterske Dige, der strækker sig over 17 kilometer på det sydøstlige Falster. 

Siden har opgaven været i udbud. Et udbud der netop er afsluttet med anlægsentreprenøren MSE fra Nørre Alslev på Falster som vinder, skriver Guldborgsund Kommune i en pressemeddelelse.

Fakta om fællesstien 

Stien etableres med slotsgrus og bliver tre meter bred. Den får en styrke, så den er egnet til almindelig færdsel i form af cykler og gående, og så den samtidig kan holde til køretøjer i forbindelse med drift og vedligeholdelse af selve diget. 

Digelaget står for vedligeholdelsen af selve diget og for kystbeskyttelsesdelen, mens Guldborgsund Kommune har ansvaret for den rekreative færdsel på selve digekronen – herunder etablering af en sti.

Dermed er det fysiske arbejde klar til at gå i gang, og det sker allerede denne uge. 

Det bliver Guldborgsund Kommunes borgmester, John Brædder, der sammen med formand for Det Falsterske Digelag, Christian Schou, vil sætte anlægsarbejdet i gang torsdag den 11. november.

– Jeg er rigtigt glad for, at vi er nået hertil, at vi står lige over for at maskinerne kan komme i gang. Som tidsplanen ser ud nu, så er arbejdet helt i mål til maj, så den nye fællessti kan bringe masser af oplevelser til vores mange sommerturister allerede i den kommende sæson, siger borgmesteren i en pressemeddelelse.

Anlægsarbejde i to etaper 

Det 17 km lange anlægsarbejde deles i to etaper. 

Første etape er i Gedesby Strand mellem Sortevej og Birkemosevej – i alt 2,7 km. Det er her arbejdet begynder nu, og det forventes afsluttet inden jul. 

Anden etape er hele den resterende strækning. Tidsplanen for den etape viser, at arbejdet begynder i februar og forventes afsluttet i sidste del af maj. Men som med alle anlægsprojekter på denne årstid, kan der ske ændringer på grund af vejret. 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078