23948sdkhjf

Regionsråd afsætter 30 mio. til "belønning af ekstra indsats" på hospitalerne

Region Hovedstaden tager kreative midler i brug for at lokke de ansatte på regionshospitaler til at arbejde mere vinteren over. Regionsrådet har i dag vedtaget en "vinterpakke" med en pulje på 30 millioner kroner, som skal gå direkte til ekstra tillæg og honorering af de ansatte.

- Vi giver bl.a. hospitalerne bedre mulighed for at honorere medarbejdere for en ekstra indsats eller gøre særligt belastede områder mere attraktive med et tillæg. Og det er vigtigt, at pengene straks kommer ud og virker – og at hospitalernes medarbejderudvalg inddrages i prioriteringen, siger regionsrådsformand Lars Gaardhøj (S) i en pressemeddelelse.

Han erkender, at det langt fra rækker til at løse de problemer, som sundhedsvæsnet har med at skaffe arbejdskraft, men regionen forsøger nu at tage lidt af presset.

- De 30 mio. kroner skal ud og arbejde på den korte bane, og så skal det nyvalgte regionsråd straks i det nye år vedtage en plan, som skal styrke rekruttering og fastholdelse på længere sigt. Det bliver en udfordring, som vi kommer til at have fokus på i lang tid fremover, siger Lars Gaardhøj.

Artiklen er en del af temaet Politik.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094