23948sdkhjf

15 æggeproducenter politianmeldt

Med afsæt i dyrevelfærdsloven har Veganerpartiet anmeldt landets 15 største æggeproducenter til politiet.

Ifølge en pressemeddelelse fra partiet gælder anmeldelserne for de 15 producenter, der har "i alt 1.849.942 høns, der lige nu går rundt med et eller flere knoglebrud i kroppen."

Anmeldelsen kommer i slipstrømmen på en undersøgelse fra KU, der viser, at halvdelen af høns i moderne ægproduktion brækker brystbenet i løbet af deres levetid.

- Dermed anser vi det som en, af producenten, kendt og accepteret lidelse hos dyrene og er dermed en bevidst overtrædelse af lovgivningen i og med at man fortsætter produktionen, trods indsigt i de lidelser det påtvinger dyrene, siger politisk ordfører hos Veganerpartiet, Michael Monberg, i pressemeddelelsen.

De påpeger en række kritisable forhold i anmeldelsen. Blandt andet:

”Det må vurderes, at der ikke kan leves op til bestemmelsen om at dyrene ‘beskyttes bedst muligt mod smerte, lidelse, angst, varigt men og væsentlig ulempe’, som loven foreskriver.”

"Vi vil gerne starte med at stille disse 15 producenter til ansvar over for deres måde at behandle andre dyr i jagten for profit. Når reaktionen er en trækken på skuldrene, så må der handles gennem myndighederne. Hele branchen er uetisk.”

Artiklen er en del af temaet Politik.