23948sdkhjf

Sønderjysk smedevirksomhed konkurs

Løjt Smedeværksted er blevet erklæret konkurs ved Skifteretten i Sønderborg efter begæring indsendt af virksomheden selv. Det fremgår af Statstidende.

Smedevirksomheden er specialiseret i stålkonstruktioner til byggesektoren som for eksempel trapper, altaner og lignende.

Advokat Asbjørn Jakobsen, der er kurator i konkursboet, fortæller til Metal Supply, at selskabets cirka 10 medarbejdere er blevet fritstillet og opsagt. Derudover er han meget fåmælt omkring konkursboet, hvor han lige nu arbejder på at få fremtiden afklaret.

- Der arbejdes på at finde en køber, konstaterer han, og melder også om interesse for aktiviteterne, men understreger, at alt stadig er på et meget tidligt stadie, og at det derfor er umuligt at sige, hvordan det ender.

Det er ikke første gang, Løjt Smedeværksted er gået konkurs. Det skete både i 2014 og 2017, og begge gange var det tab på debitorer, der var med til at vælte læsset.

Selskabets seneste regnskab er for regnskabsåret 2019/2020, og det viser et overskud før skat på 0,2 millioner kroner. De foregående to år har der tog været underskud på samlet cirka 2 millioner kroner, og egenkapitalen var ved udgangen af 2019/2020 på -1,2 millioner kroner.

I regnskabet kan Løjt Smedeværksted igen berette om udestående tilgodehavender på i alt 2,5 millioner kroner, som ikke er indgået efter statusdagen. De 2,5 millioner kroner vedrører tre entrepriseopgaver, som Løjt Maskinværksted har udført, men hvor der altså nu er opstået uenighed med kunderne om betalingen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Nordiske Medier:

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094