23948sdkhjf

Steel Products har lagt sparekniven i skuffen

Steel Products har for nyligt afleveret regnskab for 2020/2021.

Omsætningsmæssigt er underleverandøren, der har fabrikker i Horsens og Nordborg, tilbage på niveauet fra før corona. På bundlinjen kan administrerende direktør og ejer Mogens Hørdum Sørensen dog glæde sig over et rekordoverskud før skat på 55,3 millioner kroner.

Lavede en katastrofeplan

Overskuddet er dog ikke helt retvisende, for 2020/2021 har på ingen måde været et normalt år, forklarer Mogens Hørdum Sørensen.

- Da corona kom, tænkte vi straks finanskrise 2, og omsætningen faldt da også de første to-tre måneder nogenlunde magen til 2009. Så vi satte alle tiltag i gang for at nedbringe omkostningerne. Vi afskedigede også nogle medarbejdere, fordi vi kunne se, at vi ikke havde arbejde, og lavede egentlig en katastrofeplan i ledergruppen, fortæller han.

- Vi har ikke lavet de helt store investeringer i fremtiden i det år. Og det er klart, at hvis man bare casher in, så kan de fleste virksomheder øge overskuddet ved at tænke kortsigtet i en periode. Det gør vi ikke mere. Siden maj-juni har vi ansat rigtig mange mennesker og er nok tilbage på det, vi var før corona, tilføjer han.

Salgsfokus i Horsens har givet bonus

Ser man på virksomhedens to datterselskaber; Steel Products DFT i Nordborg, og Steel Products Aage Østergaard i Horsens, er det østjyske selskab kommet bedst ud af året med et overskud før skat på 39,1 millioner kroner. I Steel Products DFT lød plusset på 15,5 millioner kroner.

- Det er dybtrækning i Horsens, der har været bedst. Det er der, vi har været mest fokuserede salgsmæssigt, og det har også givet bonus. Vi har nok ikke haft fokus nok på Nordborg og koldflyde-delen, så der har vi ikke fået helt så mange nye ordrer, forklarer Mogens Hørdum Sørensen, og fortsætter:

- Der er dog nogle af vores kunder i Nordborg, der har valgt at flytte nogle ting hjem igen, som de tidligere har købt i Asien, så det har vi nydt lidt godt af. Vores fokus fremadrettet er at få Nordborg med på vognen, og der lægger vi også en del ressourcer både salgsmæssigt og udviklingsmæssigt.

Investeringer og prisstigning presser bundlinjen

Steel Product-direktøren er da også ganske fortrøstningsfuld med hensyn til indeværende regnskabsåret, selv om han, sammen med resten af de danske industrivirksomheder, befinder sig i en tid, der er svær at forudsige.

- På toplinjen ser det ud som om, vi får fremgang, men om vi får det på bundlinjen er stadig meget usikkert. Dels er sparekniven lagt i skuffen, så vi giver den lidt gas på nogle udviklingsprojekter på det mere fremadrettede, og det hjælper sjældent på bundlinjen, lyder det fra Mogens Hørdum Sørensen.

- Og som nummer to er vi lige så udfordret som alle andre med at vi får dag til dag prisstigninger på 10-20 procent, og dem må vi bare æde. Det er ikke sådan, vi normalt har håndteret vores kunder, der laver vi længerevarende aftaler. Vores kunder har en OK forståelse af, at tingene ikke er normale, men hvis vi har lavet en aftale om, hvad priserne skal være for andet halvår 2021, så kan det være svært at overbevise dem, om at det ikke var en aftale alligevel. Så det tror jeg også vil påvirke vores bundlinje, slutter han.

Steel Products A/S
mio. kr. 2020/21 2019/20
Nettoomsætning 537,7 447,4
Driftsresultat 57,4 54,4
Resultat før skat 55,3 22,2
Årets resultat 42,7 17,3
Balancesum 432,7 381,9
Egenkapital 136,9 133,9
Antal ansatte 286 331
Regnskabsåret blev afsluttet den 30. juni 2021
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Nordiske Medier:

Send til en kollega

0.078