23948sdkhjf

Der er kommet kulør på tilværelsen hos Aviatec

Medarbejderne hos den nordjyske specialist i friktionssvejsning skal vænne sig til at arbejde i lidt nye omgivelser.

Virksomhedens ledelse har nemlig fået lavet et kæmpe vægmaleri, der nu pryder CNC-bearbejdningshallen på fabrikken i Nørresundby.

- Det er en ide, vi har haft, siden vi startede, at det kunne være spændende at have en kunstnerisk del. Vi kom så igennem forskellige kontakter i forbindelse med Johnny Hefty, der er en lokal kunstner, som alle kender, og hans makker Mester88, som også er god til at male graffiti, fortæller Bo Hammer Pedersen, der er medejer hos Aviatec.

Afbilder virksomhedens DNA

De to kunstnere fik i princippet frie hænder til at udsmykke væggen, og de valgte at tage udgangspunkt i det, Aviatec laver, nemlig dels friktionssvejsning og dels CNC-bearbejdning af emner til industrien.

- Det foregik ved, at vi startede mandag formiddag og gik en runde, kiggede lidt, de tog nogle billeder, og jeg kom med nogle ideer. Vi snakkede om, at det skulle være lidt fra vores produktion, lidt med vores logo, lidt af det vi arbejder med. Der er både billeder af gummigeder og luksusyachter, for der er faktisk nogle af vores stumper, der indgår der. Så er der også et shout out til vores fly-DNA, som et eller anden sted stadig eksisterer i virksomheden, lyder det fra Bo Hammer Pedersen.

Selve flydelen, hvor Aviatec leverede service til den lokale lufthavn, er ellers solgt fra for mange år siden, men er altså nu udødeliggjort i maleriet.

En investering i arbejdsglæden

Bo Hammer Pedersen er selv ganske godt tilfreds med resultatet og hører også kun rosende ord fra medarbejderne. Og det var blandt andet også for at højne arbejdsglæden, at han besluttede sig for at sætte lidt kulør på væggen.

- Vi har igennem de sidste par år investeret meget i både vores digitale setup og vores produktion i forhold til både maskiner og ting omkring det. Vi investerer også meget i vores medarbejdere i form af uddannelse for at holde dem skarpe, fortæller Bo Hammer Pedersen, og fortsætter:

- Så tænkte vi, i forhold til den mængde vi investerer, så var det så lidt, det her kostede, at vi syntes, det var en supergod ide i stedet for bare at stå i en kedelig, grå fabrikshal.

Maleriet blev afsløret for nylig ved en reception, og ved samme lejlighed lavede de to kunstnere et par mindre malerier, som er blevet hængt op i Aviatecs friktionssvejsehal.

Artiklen er en del af temaet Kultur.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078