23948sdkhjf

Michael Mortensen ny på milliardærliste - farvel til Finn Bach og Bjarke Ingels

Med formuer på svimlende 322,5 mia. kr. og 134,6 mia. kr. landets mest velhavende henholdsvis Lego-familien Kirk Kristiansen og Holch Povlsen-familien, som er synonym med Bestseller.

Det viser fagbladet Økonomisk Ugebrevs liste ”Danmark 100 rigeste” ifølge finans.dk. 

Mens Velux-familien Kann Rasmussen er at finde i top 10 med en formue på 16,8 mia. kr. er to markante navne røget ud af top 100. Det er henholdsvis bygge- og udlejningsmatadoren Finn Bach, som har været i vælten grundet tvivlsom beton, og stjernearkitekten Bjarke Ingels. Sidste år indtog Bjarke Ingels plads nu 82 og Finn Bach plads nummer 83. 

Finn Bach har ifølge mediet tabt lidt over 900 mio. kr., hvorfor hans formue ikke længere er i milliardklassen. På 2020-listen var den midtjyske rigmands formue opgjort til 1,8 mia. kr. 

For Bjarke Ingels er formuetabet langt større. Fra en opgjort formue på 1,9 mia. kr. sidste år, er den på den nye liste på 500 mio. kr. 

Ny på listen er til gengæld Michael Antitsch Mortensen, hvis navn er forbundet med både typehusfirmaet Hybel og entreprenør- og udviklingsfirmaet Casa og før det Huscompagniet. Hans formue er opgjort til 2,7 mia. kr., hvilket placerer ham på listens 67. plads.