23948sdkhjf

Ny plan for "udsat byområde" i København er på plads

Områdefornyelsen ved Skjolds Plads er klar til at præsentere den nye plan for kvarteret.

Målet er, at kvarteret socialt, fysisk og kulturelt udvikler sig og bevæger sig væk fra statussen som et udsat byområde.

Haraldsgadekvarteret på ydre Nørrebro byder både på levn fra 1900-tallets store industriarbejdspladser, blandet arkitektur, flere store uddannelsesinstitutioner og naturligvis boliger. 

- Der er en lokal efterspørgsel på at få gjort op med de problemer, som den fragmenterede udvikling af Haraldsgadekvarteret har ført med sig, og det skal vi naturligvis støtte op om fra politisk side. Området har en masse kvaliteter at byde på, og med bedre og mere tryghedsskabende byrum og et mere grønt udtryk får kvarteret et løft, som det fortjener, siger Ninna Hedeager Olsen ifølge en pressemeddelelse.

Områdefornyelsen ved Skjolds Plads vil på baggrund af borgerinddragelse blandt andet arbejde med en videreførelse af Nørrebroruten fra Tagensvej gennem kvarteret til Vibenhus Runddel.

Udvalgte brede gader skal begrønnes, og på den sydlige del af Lersø Parkallé skal der skabes bedre opholdsmuligheder i grønne omgivelser.

Teknik- og Miljøudvalget tager stilling til kvarterplanen mandag d. 22. november. Områdefornyelsen ved Skjolds Plads har en samlet rådighedsramme på 78,8 mio. kr.

Om "udsatte byområder"

Hvor København har udviklet sig hastigt de sidste 20 år har Haraldsgadekvarteret sammen med andre kvarterer i byen udviklet sig langsommere, og på visse områder haft en negativ udvikling.

Området falder i kategorien, som Københavns Kommune betegner som "udsatte byområder" og er omfattet af Politik for Udsatte Byområder, som Borgerrepræsentation en har vedtaget.

Kvarterets beboere har en ringere gennemsnitsindkomst ift. resten af København, højere ledighed og lavere uddannelsesniveau.

Det er alle parametre, som er indikerer, at kvarterets beboere ikke har de samme livschancer, som den gennemsnitlige københavner. Det skal planen, som præsenteres mandag, bidrage til at komme til livs.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

6.96