23948sdkhjf

EL til statsminister: Sundhedsvæsen har brug for redningspakke

Sundhedsvæsnet er presset ikke bare af corona men også helt generelt. Enhedslisten mener, at situationen er så akut, at statsminister Mette Frederiksen (S) må handle.

Derfor har partiet indkaldt Mette Frederiksen til en hasteforespørgsel i Folketinget 1. december.

- Vi vil have, at regeringen indkalder til forhandlinger om en akut redningspakke. Vi skal handle på den krise sundhedsvæsenet står i lige nu.

- Udskudte operationer, vagtplaner, der langt fra kan gå op, udslidt sundhedspersonale er ikke et velfærdssystem som vores værdigt. Og den socialdemokratiske regering bør ikke give op på det offentlige system nu, skriver partiets gruppeformand, Peder Hvelplund.

Der har i månedsvis været højlydte protester fra ikke mindst sygeplejersker om, at presset er for stort. Det fører til, at sygeplejersker forlader faget.

Fredag har Sundhedsstyrelsen skrevet, at belastningen på landets sygehuse er høj - blandt andet fordi der er omkring 400 indlagte med covid-19.

- Vi er bekymret over at se den høje belastning på sygehusene, og det handler ikke kun om indlæggelser for COVID-19, men et sammenfald af flere faktorer, skriver vicedirektør i styrelsen Helene Probst.

Peder Hvelplund mener, at der er behov for at investere betydeligt i sundhedssektoren. Også når det kommer til den løn, eksempelvis sygeplejerskerne gerne ser hævet.

- Regeringen har stoppet årtiers nedskæringer på velfærd og er begyndt at investere i velfærd, men såret stikker dybt.

- Sundhedsvæsenets problemer handler om at give hårdtarbejdende medarbejdere håb om at deres fremtidige arbejdsliv i den offentlige velfærd kommer til at hænge markant bedre sammen, så de kan stå inde for patientsikkerheden og deres faglige virke – hver dag og på hver vagt, skriver han.

Kilde: /ritzau/

Artiklen er en del af temaet Politik.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078