23948sdkhjf

Træ-direktør efterlyser krav om bæredygtighed i boligudspil

Regeringens boligudspil, som blandt andet skal skabe 22.000 nye, almene boliger, mangler konkrete krav til bæredygtighedsklasser og udledning af CO2

Det mener adm. direktør for CLT Danmark, Per Thomas Dahl.

CLT Danmark er importør og forhandler af CLT (Cross Laminated Timber/krydslamineret massivtræ), som blandt andet udmærker sig på en række bæredygtighedsparametre.

Per Thomas Dahl mener, at regeringen, udover at ville skabe flere boliger som ”almindelige mennesker” kan betale, burde hæve ambitionerne og i højere grad også lade boligudspillet afspejle højere ambitioner for den grønne omstilling.

I et debatindlæg i Børsen fremhæver Per Thomas Dahl, at boligudspillet stort set ikke indeholder et ord om, hvilke krav regeringen vil stille til udbuddet af de 22.000 boliger. Kun at eventuelle ekstraomkostninger til eventuelle bæredygtige elementer vil blive godtgjort.

”Så hvorfor bliver der ikke stillet præcise krav til bæredygtighedsklasser og CO2, og dermed fremme valg af materialer med en lav CO2-belastning? Benyt dog denne oplagte mulighed for at løse et problem om billigere boliger ved at bygge på en måde, som hjælper med at løse tidens altoverskyggende problem, nemlig klimaet. Det burde være et krav, at byggerierne bliver så klimaneutrale som muligt”, understreger Per Thomas Dahl i debatindlægget.

Artiklen er en del af temaet Politik.