23948sdkhjf

NCC vinder renovering af 310 boliger

Himmerlands Boligforening vælger NCC til at renovere og ombygge boligerne i Afdeling 8 i Søheltekvarteret i Aalborgs Vestby.

Ud af de 310 boliger skal 72 ombygges til tilgængelighedsboliger, og de 24 ombygges til toplansboliger med inddragelse af tagetagen. Ordren beløber sig samlet til 112,5 mio. kr., skriver NCC i en pressemeddelelse.

Byggeriet begynder januar 2022 og forventes afsluttet i 2026. 

Arbejder inde og ude

Renoveringen skal give hele kvarteret, der er typisk for den tidlige efterkrigstid, et løft og gøre boligområdet mere attraktivt og bæredygtigt.

Boligerne bevarer deres nuværende størrelse, men planen er blandt meget andet at skabe en tidssvarende indretning med nyt badeværelse, vindues- og dørudskiftning, etablering af ventilation, nyt køkken og nye overflader. Desuden renoveres altanerne og murede gavle efterisoleres.

NCC´s entreprise er en tømrer storentreprise, som indeholder stillads og totalinddækning, ny tagkonstruktion, udskiftning af vinduer og døre i træ-alu, indvendige lette skillevægge, gulve og lofter. Derudover indeholder entreprisen blikkenslagerarbejder, malerarbejder og inventarentreprisen. 

Samarbejdspartnere på projektet er arkitektfirmaet Arkitema og Cowi.