23948sdkhjf

Giv mester en chance og spred opgaverne ud over hele året

Mester Tidendes chefredaktør sætter aktuelle sager på spidsen

Det høje aktivitetsniveau i byggeriet fortsætter i 2022. Den vurderer Bygherreforeningen og Byggefakta i en analyse med fokus på planlagte projekter næste år - alle med en byggesum på over 40 mio. kr.

På den baggrund vurderes det, at der næste år igangsættes projekter for mere end 140 mia. kr., og det er en stigning på 14 pct. Så der er altså masser af opgaver til entreprenører og håndværksmestre det kommende år. Det er ifølge analysen især de almene boligorganisationer og den offentlige sektor, som har brug for at få bygget og renoveret.

Selvom man skal være varsom med at pille ved markedsmekanismerne i forhold til udbud og efterspørgsel, så skriger det til himlen, at både de almene boligorganisationer og den offentlige sektor ikke formår at styre opgavemængderne lidt bedre.

Ved at sende opgaver i udbud som spredehagl i en byggebranche, hvor der er mangel på kvalificeret arbejdskraft og hvor materialepriserne er stærkt stigende, opnår man blot at få dyrere byggeri. Og hvis den gamle regel, om at hastværk er lastværk, stadig står til troende, ja, så er risikoen for, at der opstår flere fejl og mangler ganske nærliggende.

Repræsentanter fra de almene boligorganisationer og den offentlige sektor bør derfor sætte sig sammen en af dagene og forsøge at koordinere, hvordan de mange opgaver sendes i udbud, så de kommer som perle på en snor i stedet for alle at blive "hældt i markedet" på samme tid.

Det giver bedre byggeri. Og det giver billigere byggeri.

Artiklen er en del af temaet Samfund.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Nordiske Medier:

Send til en kollega

0.193