23948sdkhjf

Opkøb og nye segmenter: Aalborg-firma fordobler (næsten) toppen

Nye forretningssegmenter, nye geografiske markeder og et opkøb i andet kvartal, der er gået over al forventning.

Det er opskriften på succes-kvartalet, som det nordjyske konsulenthus Wirtek netop har afleveret. Omsætningen er steget fra 6,9 millioner kroner til Q3 2020 til nu 13,7 millioner kroner, svarende til over 97 procent vækst.

Ledelsen selv kalder det et ”fantastisk kvartal” og peger som sagt på flere årsager til den markante vækst. Herunder, at virksomheden er begyndt at satse på et nyt, accelererende område.

- Vi har leveret en ordre om at installere cybersecurity i hovedkvarteret hos en amerikansk kunde. Digital sikkerhed er virkelig blevet et hot forretningsområde, fordi hackerne bliver dygtigere og dygtigere, og fordi det virkelig kan blive dyrt at blive ramt. Så flere virksomheder tænker i de baner nu, siger Michael Aaen, der er direktør i konsulenthuset Wirtek.

Det er første gang, at virksomheden selv går i gang med cybersikkerhed hos en kunde, men absolut ikke sidste, siger Michael Aaen.

- Vi har tidligere haft projekter i den retning via samarbejdspartnere, men vi har ikke selv udbudt det før nu. Nu har vi selv bygget et helt nyt team op og fundet medarbejdere til at støtte vores kunder inden for feltet. Det er ikke et område, vi tror bliver mindre, siger Michael Aaen.

Et varmt marked

Det skæpper også gevaldigt til omsætningen, at opkøbet og integrationen af rumænske CoreBulild allerede giver pote.

Men generelt er markedet godt kørende for tiden, fortæller Michael Aaen.

- Vi har 19 procent organisk vækst, så selv uden CoreBuild går forretningen ganske glimrende. Markedet er varmt, fordi mange har sat digitaliseringsinitiativer i søen. Corona har fået mange til at erkende, at man må være present digitalt og købe sig til kompetencer, hvilket er godt nyt for os, siger Michael Aaen.

Af samme årsag har Wirtek også måtte tænke kreativt for at finde medarbejdere i den voksende forretning.

- Alle fisker i den samme sø. Vi fisker så at sige i Rumænien, fordi vi købte Corebuild og fik de ansatte med. Men det er et verdensomspænde udfordring, at der er mere behov på markedet, end der er ressourcer til at løse det. Wirtek har fokus på at tiltrække og fastholde dygtige medarbejdere som et vigtigt element i vores 2025 strategi, siger Michael Aaen.

Wirtek 

  • Wirtek, der er børsnoteret på Nasdaqs First North, hjælper virksomheder med at udvikle softwareløsninger og elektroniske produkter.
  • Virksomheden har tre udviklings- og testcentre i Rumænien, hvor virksomheden beskæftiger lige omkring 100 medarbejdere.
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Nordiske Medier:

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094