23948sdkhjf

Nordjysk underleverandør udvider: Nye kunder kræver mere plads

En ny produktionshal på 600 kvadratmeter skyder i disse måneder op hos PH Spaanteknik i den nordjyske by Aalestrup.

Dermed føjer virksomheden cirka 20 procent til sit nuværende produktionsareal på 3.200 kvadratmeter.

- Vi er inde i en voldsom vækst lige som mange andre i branchen. Vores eksisterende kunder køber mere og mere, og vi får også nye kunder ind. Så vi kan ikke være i de eksisterende rammer, fortæller Henrik Steen, der er økonomidirektør hos PH Spaanteknik.

- Vi er en almindelig underleverandør-virksomhed, så vi har kunder inden for alle mulige typer brancher. Men vi har fået nogle nye kunder, som fylder godt. Så det skal vi selvfølgelig kunne følge med til og honorere den vækst, de også forventer, tilføjer han.

Nye maskiner på vej

Planen er, at den nye hal er lukket inden jul, og derefter resterer arbejdet med at indrette den.

Henrik Steen forventer blandt andet, at der bliver plads til lidt nye maskiner i form af en drejebænk og to ekstra fræsere fra Mazak.

- De skulle gerne leveres efter sommerferien, men problemet er, at der også er lang leveringstid på maskiner. Nye maskiner tager seks-otte måneder. Så det er en udfordring, for kunderne kommer jo, når de har behovet, og så kan man jo ikke bare lige sige, at man gerne vil udvide. Der går lige trekvart år. Nogle gange er man nødt til at tage en chance og sige; ”nu køber vi, og så skal vi nok få fyldt op efterfølgende”, forklarer Henrik Steen.

Mangler faglærte medarbejdere

Samme flaskehals oplever han på faglærte medarbejdere, hvor der også gerne skulle komme flere til i takt med, at ordrerne tikker ind.

- Vi har ansat fem yderligere i løbet af efteråret, og vi er 35 nu. Men vi kunne sagtens bruge nogle flere, men vi kan ikke skaffe dem. Faglærte industriteknikere – dem kunne vi godt bruge nogle flere af, lyder det fra Henrik Steen.

- I stedet prøver vi at bruge de faglærte til det, vi skal bruge faglærte til, og så have nogle ufaglærte til at lave de øvrige opgaver, slutter han.