23948sdkhjf

Thorsminde bejler til rollen som servicehavn for Thor-projektet

I går sendte Holstebro Kommune og Thorsminde Havn et stort tillykke til Thor Wind Farm I/S, som efter lodtrækning har vundet Energistyrelsens udbud om opførelse og drift af Thor Havvindmøllepark, 22 km stik vest for Thorsminde.

Læs også: Lodtrækning har afgjort hvem der skal bygge Danmarks største havvindmøllepark

Lokalplan, kommuneplan, miljøundersøgelse, arbejdskraft, heliport og havneudvikling. Listen er lang over allerede gennemførte tiltag, der placerer Thorsminde som den stærke servicehavn for Danmarks hidtil største havvindmøllepark.

Det skriver Holstebro Kommune her til morgen i en pressemeddelelse. 

Holstebro Kommune og Thorsminde Havn har arbejdet med planerne i tre år, for at være mere end klar den dag udbuddet er vundet, og ejeren er fundet.

Dialog og udvikling

Selvom der allerede er sat mange lokale initiativer i søen, er forberedelserne langtfra forbi. Det er først nu, hvor der er kommet navn på operatøren, at konkret dialog og partnerskaber kan gå i gang.

- Det er en stor milepæl, også for os som lokalområde til vindmølleparken, at vi nu ved, hvem vi kan ønske tillykke med opgaven. Thor Havvindmøllepark er både et kæmpeprojekt i den grønne omstilling med strømproduktion til en million danske husstande og et byggeri i milliard-klassen, lyder det fra borgmester i Holstebro Kommune H.C. Østerby.

I går sendte havnen og kommunen et brev til Thor Wind Farm I/S som udover et stort tillykke også redegør for ambitionerne, ønsket om fortsat samarbejde og hvorfor Thorsminde er et skridt foran.

- Vi er gået 'all in' på at være del af det kommende vindeventyr. Vi taler om et projekt, der vil generere over 8.000 jobs i anlægsfasen, og her kan en servicehavn og lokale kræfter i dén grad komme i spil. Thorsminde har i forvejen et geografisk forspring, når det kommer til afstand mellem parken og fastlandet, og dermed også kortere transporttid og mindre brændstofforbrug. Og der er et stærkt lokalt engagement omkring udvikling i byen, siger borgmesteren.

Han tilføjer at kommune og havn fra dag et har bakket op om projektet og hilser alle aktører velkomne. De første nye spillere på Thorsminde Havn har allerede markeret sig.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Mest læste
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Fra kontingent i en cigarkasse til 67.000 tilskuere og et velkendt brand: Organisationer hylder Skills
Lakridsmager troede, at han stod med et usælgeligt produkt: - Det grænser sig til vanvittige
Plastproducent går konkurs
EU-udspil skal fremme genanvendelse af plastaffald
Frugt bærer frugt: Medarbejdere giver donation til julehjælp
Inflationen falder en smule i eurolandene
Nordiske Medier:
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Electronic Supply DK
Building Supply DK
Food Supply DK
Energy Supply DK
RetailNews
Transportmagasinet
Magasinet Pleje
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Licitationen
Motor-magasinet
Leder IDAG
Søfart
PlastForum DK
Kommunefokus
Fremtidens Logistik

Send til en kollega

0.094