23948sdkhjf

Thorsminde bejler til rollen som servicehavn for Thor-projektet

I går sendte Holstebro Kommune og Thorsminde Havn et stort tillykke til Thor Wind Farm I/S, som efter lodtrækning har vundet Energistyrelsens udbud om opførelse og drift af Thor Havvindmøllepark, 22 km stik vest for Thorsminde.

Læs også: Lodtrækning har afgjort hvem der skal bygge Danmarks største havvindmøllepark

Lokalplan, kommuneplan, miljøundersøgelse, arbejdskraft, heliport og havneudvikling. Listen er lang over allerede gennemførte tiltag, der placerer Thorsminde som den stærke servicehavn for Danmarks hidtil største havvindmøllepark.

Det skriver Holstebro Kommune her til morgen i en pressemeddelelse. 

Holstebro Kommune og Thorsminde Havn har arbejdet med planerne i tre år, for at være mere end klar den dag udbuddet er vundet, og ejeren er fundet.

Dialog og udvikling

Selvom der allerede er sat mange lokale initiativer i søen, er forberedelserne langtfra forbi. Det er først nu, hvor der er kommet navn på operatøren, at konkret dialog og partnerskaber kan gå i gang.

- Det er en stor milepæl, også for os som lokalområde til vindmølleparken, at vi nu ved, hvem vi kan ønske tillykke med opgaven. Thor Havvindmøllepark er både et kæmpeprojekt i den grønne omstilling med strømproduktion til en million danske husstande og et byggeri i milliard-klassen, lyder det fra borgmester i Holstebro Kommune H.C. Østerby.

I går sendte havnen og kommunen et brev til Thor Wind Farm I/S som udover et stort tillykke også redegør for ambitionerne, ønsket om fortsat samarbejde og hvorfor Thorsminde er et skridt foran.

- Vi er gået 'all in' på at være del af det kommende vindeventyr. Vi taler om et projekt, der vil generere over 8.000 jobs i anlægsfasen, og her kan en servicehavn og lokale kræfter i dén grad komme i spil. Thorsminde har i forvejen et geografisk forspring, når det kommer til afstand mellem parken og fastlandet, og dermed også kortere transporttid og mindre brændstofforbrug. Og der er et stærkt lokalt engagement omkring udvikling i byen, siger borgmesteren.

Han tilføjer at kommune og havn fra dag et har bakket op om projektet og hilser alle aktører velkomne. De første nye spillere på Thorsminde Havn har allerede markeret sig.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.203