23948sdkhjf

Fransk firma skal flyve akutlægehelikoptere i Danmark

Fra norsk til fransk, de danske akutlægehelikoptere vil pr. 1. oktober 2023 ikke længere blive drevet af Norsk Luftambulanse, som ellers i mange år har stået for driften. De fire akutlægehelikoptere har nemlig netop været i udbud og det blev franske SAF Helicopteres, i samarbejde med danske UNI-FLY A/S, som vandt udbuddet, oplyser Danske Regioner.

I alt tre firmaer bød på driften af de fire helikoptere, Norsk Luftambulanse, franske SAF og svenske Babcock. Alle tre tilbud var af "høj kvalitet og driftssikkerhed", så prisen blev afgørende.

- Faktisk bliver den nye aftale billigere end den nuværende. Vi sparer 17 mio. kr. om året i forhold til den nuværende aftale. Det er en rigtig god nyhed, fordi det betyder, vi kan få mere sundhed for pengene, siger næstformand i Danske Regioner, Ulla Astman (S).

SAF Helicopters driver i dag 37 helikoptere, herunder 25 akutlægehelikoptere. Selskabet, der blev stiftet i 1979, opererer blandt andet i Alperne og Pyrenæerne.

Uni-Fly er et mere end 50 år gammelt dansk helikopterselskab, der blandt andet skal hjælpe SAF med løbende service og vedligehold af akutlægehelikopterne.

Helikoptere udskiftes

Alle fire akutlægehelikoptere bliver udskiftet i forbindelse med den nye kontrakt. To vil have samme størrelse som de nuværende, mens to bliver større, så de kan transportere personer fra et hospital til et andet eller længere flyveturer.

Da SAF først overtager driften i oktober 2023, mener Ulla Astman, at der er god tid til at få leveret de nye helikoptere, samt ansat og trænet personalet.

- I det hele taget glæder jeg mig over, at der med udbuddet er lagt op til en stabil og tryg overgang; både for personalet og patienterne, siger Ulla Astman.

Norsk Luftambulanse og Babcock har indtil 14. december til at klage over resultatet af udbuddet. Sker det ikke, bliver kontrakten med SAF underskrevet der.

Artiklen er en del af temaet Samfund.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Nordiske Medier:

Send til en kollega

0.078