23948sdkhjf

Deler vigtig viden om isolering af loftsrum uden dampspærre

Med mere end 550 tilmeldinger til et webinar forleden kan Rockwool konstatere, at der er stor interesse blandt håndværksmestre, rådgivere og o.a. for konkret viden om de  nye anbefalinger til efterisolering af tag- og loftsrum

De nye retningslinjer kommer på baggrund af flere års forskning og foreskriver bl.a., at dampspærre ikke er nødvendig ved efterisolering, hvis der er tale om et sundt loft, der er lufttæt og ventileret. En vigtig ny viden er også, at man heller ikke nødvendigvis behøver at etablere dampspærre, hvis isoleringstykkelsen overstiger 150 mm. Forskningsresultaterne slår også fast, at spørgsmålet om dampspærre ikke afhænger af hvilke isoleringsmaterialer, der anvendes. Hvis det viser sig, at loftet ikke er sundt, skal der altid indsættes dampspærre.

- De mange tilmeldinger tik webinaret samt antallet af spørgsmål undervejs kunne tyde på, at mange endnu ikke føler sig hjemme i de nye anbefalinger fra BUILD, lyder det fra Søren Hartmann-Nue, der er teknisk konsulent hos Rockwool.

- Der var stor spørgelyst fra de mange deltagere, faktisk så mange spørgsmål at vi efter webinaret brugte flere timer på at besvare alle henvendelserne. Det underbygger vores indtryk af, at anvisningerne endnu ikke er almen praksis i branchen, siger Søren Hartmann-Nue, som var en af deltager i panelet.

Skal udføres korrekt

Nødvendigheden af at få den nye viden og de nye retningslinjer bredere ud i branchen bakkes op af en anden paneldeltager, Thor Hansen, der er ph.d. og civilingeniør fra Teknologisk Institut samt en af kræfterne bag det omfattende forskningsprojekt:

- De nye retningslinjer har stor betydning for, hvordan man i dag bør tilgå efterisolering af tagrum. Det massive deltagerantal til webinaret og de mange forskelligartede spørgsmål bekræftede min og Rockwools tese om, at indsatser som dette webinar er nødvendige for at sikre udbredelsen af nye anbefalinger og retningslinjer, fremhæver Thor Hansen.

- Der er kun gode grunde til at efterisolere. Det skaber bedre indeklima, mindsker CO2-udslippet og reducerer din varmeregning. Efterisolering skal dog gøres korrekt, og med de nye retningslinjer kan man i en del tilfælde undlade dampspærre og dermed spare både tid og penge, fastslår han.

Webinaret er publiceret i fuld længde på Rockwool Danmarks YouTube kanal

Læs også: Professor: Vær varsom med eftersisolering uden dampspærre

Læs også: Se her mester: Det er OK at efterisolere loft uden dampspærre, men...

Artiklen er en del af temaet Samfund.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Nordiske Medier:

Send til en kollega

0.109