23948sdkhjf

Landskabsarkitekt vinder international pris for både bygning og naturdesign

De danske naturdesignere og arkitekter SLA gør rent bord under uddelingen af arkitekturpriser ved verdens største arkitekturfestival ’World Architecture Festival’.

SLA vinder med en park i Abu Dhabi samt Amager Bakke både prisen for ’World Landscape of the Year’ og ’World Building of the Year’.

Tegnestuens dobbelte sejr "er en hidtil uset præstation ved World Architecture Festival, hvor ingen arkitekt eller landskabsarkitekt tidligere har vundet begge hovedpriser samme år", skriver SLA i en pressemeddelelse.

De danske arkitekter, der er Danmarks største landskabsarkitektvirksomhed, og som har specialiseret sig i design af byrum og masterplaner, distancerede mere end 500 shortlistede projekter i over 30 forskellige underkategorier.

Første biodiversitetspark

Titlen som ‘World Landscape of the Year’ går til SLA’s park i Abu Dhabi kaldet Al Fay Park, "der er Mellemøstens første urbane biodiversitetspark og et paradigmeskift for hvordan man designer og implementerer bynatur i Mellemøstens millionbyer", som SLA skriver i pressemeddelelsen.

- Al Fay Park er en ny type park i Mellemøsten, der samtænker biodiversitet og mikroklimadesign. Parken er en fejring af Abu Dhabis oprindelige natur og kultur og et eksempel på, hvordan man kan optimere klimatilpasning og forbedre biodiversitet i en hel by - vel at mærke på et sted, der tidligere var goldt ørkensand, lyder det fra Rasmus Astrup, som er partner og designdirektør i SLA.

Parken tilfører angiveligt Abu Dhabi både biologiske, klimatiske og sociale værdier. Den bruger 40 procent mindre vand sammenlignet med konventionelle parker, mens beplantningen er designet til at tiltrække bier, fugle og dyr.

- Endelig har vi designet mikroklimaet til at skabe de bedst mulige sociale økosystemer for leg, sport og uformelle aktiviteter, tilføjer Rasmus Astrup.

Varmeværk og skibakke i ét

Vinderen af ’World Building of the Year’ blev Amager Bakke i København, der også er designet af SLA samt BIG - Bjarke Ingels Group.

Bakken kombinerer verdens mest bæredygtige affald-til-energi-anlæg med en frodig natur-tagpark der indeholder både skibakke, vandrestier, løberuter, udsigtssteder, rooftop cafe og verdens højeste klatrevæg. "Det 10.000 kvm grønne tag lægger sig ovenpå kraftvarmeværkets enorme energiovne og giver plads til en 85 meter høj naturpark, der skaber et mangfoldigt og biodiverst oplevelses- og aktivitetslandskab", skriver SLA i pressemeddelsen.

300 træer og 7.000 buske

Med mere end 300 træer og 7000 buske og plantebiotoper er Amager Bakkes affaldsenergianlæg nu hjemsted for hundredvis af fugle, bier og blomster og har skabt et helt nyt urbant økosystem i København.

- Samtidig er tagparken et meget yndet udflugtsmål for både københavnere og turister og er således blevet en ny rekreativ attraktion for byen. Det er kun lykkedes gennem et fantastisk samarbejde med vores bygherrer og samarbejdspartnere, som er BIG - Bjarke Ingels Group, Fonden Amager Bakke, Moe og Malmos på Amager Bakke, siger Rasmus Astrup i pressemeddelelsen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Mest læste
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Fra kontingent i en cigarkasse til 67.000 tilskuere og et velkendt brand: Organisationer hylder Skills
Lakridsmager troede, at han stod med et usælgeligt produkt: - Det grænser sig til vanvittige
Plastproducent går konkurs
EU-udspil skal fremme genanvendelse af plastaffald
Frugt bærer frugt: Medarbejdere giver donation til julehjælp
Inflationen falder en smule i eurolandene
Nordiske Medier:
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Electronic Supply DK
Building Supply DK
Food Supply DK
Energy Supply DK
RetailNews
Transportmagasinet
Magasinet Pleje
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Licitationen
Motor-magasinet
Leder IDAG
Søfart
PlastForum DK
Kommunefokus
Fremtidens Logistik

Send til en kollega

0.109