23948sdkhjf

Malermestre søger udenlandske malersvende – og flere lærlinge

DI Byggeri Malersektionen oplever en akut mangel på arbejdskraft i malerfaget og savner mere handling fra jobcentrene. Der er både brug for dansk og udenlandsk arbejdskraft og flere lærlinge.

- Vi oplever alt for lidt handling fra jobcentrene. Vi betaler 7 mia. kr. i Danmark for at drive jobcentrene, og alligevel er der meget lidt hjælp at hente, når vi henvender os. Ved en hurtig rundringning til en række af vores medlemmer i DI Byggeri Malersektionen svarer alle, at de kunne bruge 3-5 malersvende og 1-2 elever med det samme. Det synes jeg er grotesk og fortæller, hvor slemt det står til, siger formanden for DI Byggeri Malersektionen, Willi Becke, i en pressemeddelelse.

 Samarbejde med udenlandske jobcentre

Willi Becke ser en oplagt mulighed for, de danske jobcentre i at samarbejde med europæiske jobcentre omkring rekruttering af malersvende til Danmark.

- Det er en umulig opgave for den enkelte virksomhed at løfte, men det burde være ligetil for jobcentrene. Der kunne laves et formaliseret samarbejde med flere udenlandske jobcentre om at rekruttere malersvende til Danmark. Vi savner også hjælp til at få lavet cpr.nr., sygesikringsbevis mv. til de svende, der kommer hertil. Det er jo EU-borgere, så der bør ikke være nogen problemer i det, men det er en stor byrde at pålægge den enkelte malervirksomhed, og noget jobcentrene nemt kunne hjælpe os med, fremhæver Willi Becke.

 Alt for få elever

Willi Becke driver ud over formandshvervet i DI Byggeri Malersektionen, malervirksomheden Willi Becke Aps og nævner, at Vordingborg Kommune, hvor virksomheden ligger, har Danmarks laveste uddannelsesprocent. Han ser et generelt problem hos udkantsdanmark omkring unges uddannelser:

- Jeg er uforstående overfor den manglende fokus, der er på at motivere unge til at tage en uddannelse samtidig med, at vi skriger på lærlinge og arbejdskraft i håndværksfagene herunder malerfaget, siger han.

Samtidig ser Willi Becke behov for flere voksenlærlinge i Danmark. Der er masser af virksomheder, der gerne vil have dem, og der er mange muligheder.

- Vi ser imidlertid ikke, at jobcentrene gør meget for at præsentere muligheden for de jobsøgende, og det er rigtig ærgerligt både for os som virksomheder og for de jobsøgende, konstaterer han.

Artiklen er en del af temaet Samfund.

Kommenter artiklen (1)
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Nordiske Medier:

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.092