23948sdkhjf

Praktikanter fandt løsningen: Alumeco sparer 40 tons aluminium om året

Det er ikke fysikere, der er flest af hos Alumeco. Men de seneste tre måneder har en gruppe akademikere med forskellige baggrunde – blandt andet en fysiker og en matematikøkonom - arbejdet på at optimere Alumecos skrotpolitik.

Forløbet er kommet i stand gennem virksomheden Lead the Talent, og resultaterne taler for sig selv. Med intelligent brug af data kan Alumeco spare op til 40 tons aluminium hvert år. Det skriver Alumeco på sin hjemmeside.

Data viser vejen

Grundlaget for gruppens arbejde har været en grundig dataanalyse af Alumecos nuværende restpolitik og ordremix.

Analysen viste, at Alumeco på 134 af koncernens varenumre havde et større potentiale for genbrug, end man troede. Omvendt gemte Alumeco på 66 varenumre for mange rester, som bare optog plads på lageret.

Den nye politik er 100 procent datadrevet og kan derfor opdateres og justeres løbende, så Alumeco altid rammer den bedst mulige balance mellem skrotning og genbrug af rester.

Genbrug på dagsordenen

Projektet er en del af en større ambition i Alumeco, hvor man ved hjælp af intelligente systemer, for eksemåel softwaren Ardis, optimerer materialeudnyttelsen. Formålet er at give kunderne mere konkurrencedygtige priser og mindske koncernens forbrug af ny aluminium.

Samarbejdet med Lead the Talent udsprang af en forventning om, at man med en mere datadreven og nuanceret tilgang til restpolitiken kunne udnytte rester bedre. Resultatet er, at Alumeco i dag har en politik for hvert eneste af næsten 400 forskellige varenumre, så man gemmer alle de rester, der kan genbruges til nye ordrer.

Og spørger man logistikdirektør Dennis Thomsen, var det en fordel at få helt anderledes fagligheder på banen, end man er vant til:

- Det har været et superspændende projekt og megainteressant at få den type nye kompetencer ind i huset. Resultatet er blevet rigtig godt, og gruppen har været gode til at interagere med organisationen, siger han.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Nordiske Medier:

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.079