23948sdkhjf

Nyt samarbejde styrker fortællingen om Danmarks industrihistorie

Både Industrimuseet i Horsens og Danmarks Tekniske Museum i Helsingør er i disse år i gang med omfattende udviklingsprojekter.

Danmarks Tekniske Museum arbejder på planerne for at flytte museet ind i Svanemølleværket i Københavns Nordhavn, og Industrimuseet arbejder på at etablere en ny museumsbygning, der kan føre historien om Danmarks industrialisering op til i dag.

Derfor har de to museer nu indgået et samarbejde, der skal styrke museernes faglige indhold og publikumstilbud. Det oplyser parterne i en pressemeddelelse.

- Vi kan se tilbage på en historie, hvor vores to museer har set hinanden som konkurrenter. Den situation er grundløs, da museerne har deres egne klare profiler og ligger i hver sin del af landet. Vi vil hellere hjælpe hinanden med at kvalificere vores forskellige måder at formidle industriens betydning for udviklingen af det moderne Danmarks. Vi tror på, vi kan udvikle os sammen, både fagligt og i forhold til brugere som erhvervsuddannelserne, som vi mener vi kan gøre noget særligt for, siger direktør Jens Refslund Christensen fra Danmarks Tekniske Museum.

De to museer er enige om, at historien om Danmarks industrialisering har behov for at blive fortalt på nye måder. Direktør Kristoffer Jensen fra Industrimuseet i Horsens udtaler:

- Der er en tendens til, at vi omtaler Danmark som et kreativt videnssamfund, hvor det underforstås, at viden ikke har med produktionskompetencer at gøre, og at industri og håndværk ikke fordrer kreativitet. Danske industrivirksomheder har klaret sig godt i mødet med globaliseringen, men hvis produktionslandet Danmark skal overleve, skal vi have produktionskompetencerne overført til næste generation. Det får vi kun, hvis vi får genindskrevet industrien i danmarkshistorien og sikret den en plads i vores forestillinger om fremtiden.

Konkret vil de to museer etablere faste møder, hvor medarbejderne mødes på tværs blandt andet for at hjælpe hinanden med at kvalificere det udstillingsmæssige indhold i de to museers udviklingsprojekter.

Desuden har museerne en fælles ambition om at øge samarbejdet med og relevansen for de erhvervsfaglige uddannelser. Museerne vil dele erfaringer og i fællesskab udvikle nye koncepter for, hvordan museerne kan blive en ressource for de danske erhvervsuddannelser.

Artiklen er en del af temaet Kultur.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Nordiske Medier:

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.302