23948sdkhjf

Netcompany vinder nyt valgsystem

Artikel rettet klokken 11:55: Tidligere fremgik det, at både Netcompany, NNIT, KMD og Indra Solutions havde budt på opgaven. Alle fire selskaber var prækvalificerede til at byde på opgaven, men kun Netcompany og NNIT endte med at afgive bud.

Efter en stormombrust proces er leverandøren af det kommende, administrative valgsystem, VALG. Kombit har valgt Netcompany som leverandør, efter at fire selskaber var prækvalificerede til at byde på opgaven gennem et EU-udbud. Det skriver Kombit i en pressemeddelelse.

Netcompany har dermed overhalet NNIT, efter at to af de fire prækvalificerede selskaber, KMD og Indra Solutions, valgte ikke at byde på opgaven. Det skriver Computerworld.

Dermed er en lang proces, der har stået på siden 2017, slut. Der skrev Kombit kontrakt med DXC, der skulle levere det valgsystem i 2019. Det skete ikke og i 2020 valgte Kombit at opsige samarbejdet med DXC og sætte opgaven i udbud igen.

Netcompany skal levere systemet i marts 2025, så det er klar til at understøtte kommunalvalget i november samme år.

Systemet skal understøtte folketingsvalg, regionsrådsvalg, kommunalvalg, Europa-Parlamentsvalg og folkeafstemninger i Danmark i fremtiden.

Det nye system skal blandt andet indeholde digitale valglister og brevstemmeprotokoller til alle kommuner og en gratis snitflade med resultater til myndigheder, medier, forskere og offentligheden.

Det nye system digitaliserer ikke selv stemmeafgivelsen, som stadig vil foregå med papir og blyant.

Artiklen er en del af temaet Samfund.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Nordiske Medier:

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.072