23948sdkhjf

Smørum-batterier bliver en del af det australske elnet

Smørum-virksomheden Xolta, der udvikler batterianlæg til lagring af solenergi, har indgået et samarbejde med den australske leverandør af infrastruktur Ultegra.

Dermed rykker Xolta ind på det australske marked, hvor deres batteriløsninger skal indgå i det australske elnet.

Det oplyser Xolta i en mail til Electronic Supply.

- Vi er rigtig glade for, at samarbejdet med Ultegra er faldet på plads. Det er professionelle folk med indgående kendskab til elnettet, som både kan stå for den udførende del i forbindelse med opsætning af XOLTA-batterier, samt servicere dem efterfølgende, siger Business Development Manager Bendt Iversen fra XOLTA.

Batterierne fra Xolta er opbygget som byggeblokke på 79 kWh, som kan sættes sammen i takt med at behovet for energilagring stiger.

Xolta vurderer, at der er et stort potentiale for batterier i Australien, da de komplementerer landets øgede efterspørgsel for vedvarende energi. Ultegras rolle i samarbejdet er at stå for videresalg og opsætning af Xolta batterier samt efterfølgende service.

- Jeg tror, der er store muligheder for Xolta i Australien. Landet oplever en stor stigning i solcelleinstallationer – det næste logiske skridt er muligheden for at lagre overskydende solenergi i batterier, siger Craig Willebrand, Pre Contracts Manager at Ultegra.

Ultegra går snart i gang med at prøvekøre de første batterianlæg fra Xolta.

Fakta

Xolta producerer batterier til både grid-support og lagring af strøm fra solceller. Løsningerne kan benyttes både af private solcelleejere til at lagre solcellestrøm, samt af boligforeninger, virksomhedere og andre med egne solcelleanlæg.   

Ultegra er en service delivery virksomhed med 60 ansatte, som leverer infrastrukturløsninger til elnettet. Ultegra er en del af den større Citywide-gruppe, som hører hjemme i Australiens sydligste delstat Victoria. 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Nordiske Medier:

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.078