23948sdkhjf

Byggecenter-elever får træ ”ind under huden”

Rigtig mange danskere køber hver dag træ i byggemarkeder og tømmerhandler. Men hvordan vejleder man som byggecenter-ansat kunderne til at vælge den rigtige træsort, og hvilken betydning har træets overfladebehandling, vægt, bøjelighed og æstetik?

Det blev 35 handelselever fra XL-BYG for nyligt klogere på.

For andet år i træk åbnede Frøslev, der er leverandør til de danske byggemarkeder og tømmerhandler, nemlig dørene ind til træproduktionen, så XL-BYGs handelselever kunne komme helt ind i træets verden og opleve, hvordan råtræ forvandles til færdige terrassebrædder, systemhegn og profiler, som blandt andet havner i XL-BYGs forretninger.

Hos XL-BYG er man godt tilfreds med det tilbagevendende træseminar. Det fortæller Mette Brund, der er HR- og uddannelseskonsulent i XL-BYG:

- Vi har et rigtig godt samarbejde med Frøslev, der hjælper os med konkret erfaring og opdateret viden i forhold til træprodukter, som vores elever kan tage med sig ud i byggemarkederne. Vi oplever også, at vores elever er meget glade for at komme ud til Frøslev og suge viden til sig. Det giver et friskt pust til undervisningen og får eleverne til at spidse ører, siger hun i en pressemeddelelse.

- Valg af træ er en svær, men vigtig beslutning i forhold til det givne byggeprojekt, og derfor bruger vi tid på at uddanne vores kommende salgskonsulenter ved blandt andet at tage på virksomhedsbesøg. Frøslevs træ er absolut et kerneprodukt hos XL-BYG, og derfor er det enormt vigtigt for de mange elever at komme helt ind i maskinrummet og opleve processerne fra varelevering til forarbejdning, logistik og få træsorterne præsenteret af Frøslev selv.

Det har stor betydning, at eleverne får et godt forhold til produkterne, som de skal sælge, og ikke mindst leverandørerne, og derfor er vi glade for, at Frøslev byder os indenfor til en dag i træets navn, fastlår Mette Brund.

Fremtidens byggemateriale

På dagen fik de mange elever en rundvisning hos Frøslev og kom igennem alt fra Frøslevs store lager med det rå træ til de forskellige stationer med overfladebehandling og varetransport. Herefter holdt Frøslevs salgs- og marketingchef, Brian Nissen, oplæg om træsorter, tryk- og brandimprægnering, certificeringer og forarbejdningsprocessen samt gav gode råd om alt lige fra produktvalg til træets historie.

- Træ er på mange måder fremtidens byggemateriale. Det er en fornybar ressource, som lagrer CO2 og samtidig har et meget lavt energiforbrug ved fremstilling. Derudover kan det anvendes til alt lige fra facadebeklædning og bærende konstruktioner til gulve og møbler.

Det er derfor vigtigt, at vi klæder de unge på, så vi kan udbrede kendskabet til træs mange anvendelsesmuligheder i endnu højere grad. Af den grund åbner vi hos Frøslev gerne dørene, så eleverne kan få et helhedsindtryk af træbranchen. På den måde gavner det både uddannelsen, fagligheden og det fremtidige bæredygtige byggeri, fremhæver Brian Nissen.

Artiklen er en del af temaet Samfund.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Nordiske Medier:

Send til en kollega

0.125