23948sdkhjf

Maritim ingeniøruddannelse kommer til Svendborg

SIMAC og SDU har siden sommeren 2021 været i dialog om muligheden for, at SDU kan etablere og udbyde en diplomingeniøruddannelse på SIMAC i Svendborg.

Det skriver SIMAC i en pressemeddelelse. 

Baggrunden for dialogen er, at alle universiteter skal indsende en plan til Uddannelses- og Forskningsministeriet, der beskriver, hvordan universitetet efterlever den politiske aftale om flere og bedre uddannelsesmuligheder i hele Danmark.

Den påtænkte diplomingeniøruddannelse vil være inden for maritim teknologi eller alternativt en maskiningeniøruddannelse med en maritim profil. 

God placering i Svendborg

En sådan uddannelse vil både i forhold til indhold og studiemiljø have stor gavn af en fysisk placering sammen med SIMACs uddannelsesudbud. Begge institutioner kan se et stort potentiale i, at SDU udbyder en sådan uddannelse placeret i Svendborg.

- Vi ser et stort potentiale i at være med til at udbyde en diplomingeniøruddannelse her på SIMAC. Det vil give rigtig god mening at placere en uddannelse med et maritimt fokus i sammenhæng med SIMAC, hvor vi i forvejen har en høj maritim faglighed og et maritimt studiemiljø, siger studierektor på SIMAC, Jan Askholm, og fortsætter: 

- Vi ser nu frem til at fortsætte dialogen med SDU for yderligere at afklare behovet med aftagerne og fastsætte rammerne for et sådant udbud, så universitetet kan være klar til at gennemføre et prækvalifikationsforløb i løbet af 2022. Samarbejdet vil samtidig åbne for yderligere samarbejde om uddannelser og forskning.

Der sigtes efter første studiestart på uddannelsen i september 2023.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Nordiske Medier:

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.078