23948sdkhjf

Det bedste år nogensinde hos sønderjysk underleverandør

Efter en kort periode med nedgang, i skyggen af coronapandemien, er det kun gået fremad for underleverandørvirksomheden Helge Bruhn A/S.

- Da samfundet for halvandet år siden, i marts 2020, blev lukket ned, oplevede vi på få måneder en nedgang i vores omsætning på 45 procent, men fra august til nytår gik det fint fremad. Siden er det gået over stok og sten. Vi har aldrig haft så travlt. Alle vores kunder lægger flere ordrer og skruer op for styktallet. Det har gjort, at med alle de kunder vi har, så er alt hos os på højeste aktivitetsniveau, fortæller Leif Mikkelsen, administrerende direktør for Helge Bruhn i Sønderborg i en pressemeddelelse.

Sammenlignet med sidste år, der for virksomheden samlet set blev et svagt år, er der nu tale om en omsætningsstigning på 33 procent:

- Indtil nu har vi i år haft vores største omsætning nogensinde. Alt tyder på, det bliver det bedste år i firmaets eksistens, siger Leif Mikkelsen.

Omsætningen topper i et år, der på flere felter har været præget af markante prisstigninger. Siden 1. januar 2021 er prisen på rustfrit stå og aluminium stort set fordoblet. Samtidig oplever virksomheden jævnligt akut mangel på bestemte råvarer, ligesom fragtpriserne også er steget voldsomt. Situationen har i flere tilfælde fået den veletablerede, sønderjyske virksomhed til at kigge mod andre leverandører, og her kan der på sigt også være gode muligheder for at skærpe fokus på miljøet.

- Vi er som andre virksomheder ramt af vanskeligheder i forsyningskæden. Vi har cirka 200 forskellige pladekvaliteter i reolen, og vi har oplevet pludselig knaphed på ting, vi ikke kan få. Så vi har brugt energi på at kigge i krystalkuglen i et forsøg på at være forud med virksomhedens behov, og det er lykkedes. Vi har skaffet ekstra varer samtidig med, at der er store prisudsving, og som økonomien i verden er lige nu, er det bedre at have penge i plader i reolen i stedet for penge i banken. Man skal bare have de rigtige plader liggende, og der har vi gjort et ihærdigt stykke arbejde, forklarer Leif Mikkelsen.

Han tilføjer, at det i et år med konstant stigende priser også har været nemt at tage beslutningen om at lægge ekstra på lager. Det har mere været et spørgsmål, om der har været plads nok på varelageret. Prisernes himmelflugt betyder samtidig, at flere europæiske producenter har fået mulighed for at konkurrere på prisen:

- Vi fornemmer absolut, at vores kunder helst vil have det, som er lavet i Danmark. Det er selvfølgelig også et håb, jeg har, for udelukkende set på miljøet er der en udfordring i at få tingene transporteret hjem fra Asien. Jeg tror og håber, at den vestlige industri under pandemien har fået øjnene op for, at Asien måske ikke er den eneste fremtidige løsning, siger Leif Mikkelsen.

Virksomheden har ifølge en pressemeddelelse en række spændende projekter i støbeskeen. Blandt andet satses der stærkt på at bidrage til et forbedret miljø.

- Vi kan mærke på vores kunder og leverandører, at de også gerne vil gøre noget omkring miljøet. Vi har leverandører, som optimerer deres varekørsel ved at levere to gange ugentligt i stedet for dagligt, og vi siger selvfølgelig ja tak, fortæller Leif Mikkelsen.

Øget fokus på miljøet er en del af et ambitiøst, lokalt projekt, Project Zero, hvor virksomheder gennem omstilling af energisystemer arbejder på at reducere CO2-udledningen til nul i 2029. Danfoss er en gigant i projektet, hvor Leif Mikkelsen er aktiv i gruppen for små og mellemstore virksomheder.

Helge Bruhn A/S blev I 1967 grundlagt af Helge Bruhn, og for få år siden overlod sønnen Lars Bruhn direktørposten til Leif Mikkelsen. Størstedelen af virksomhedens produkter bliver solgt til danske kunder. Som underleverandør ender en væsentlig del af produkterne dog i udlandet gennem kundernes færdigvarer. Flere kunder har aktiviteter i det sønderjyske og producerer maskiner til forskellige industrier, blandt andet elektronik- og fødevareindustrien samt håndværkere. Det seneste kalenderår er antallet af medarbejdere steget med fem, så der nu er 31 på lønningslisten hos Helge Bruhn A/S.