23948sdkhjf

Han skal styre ny københavnerbydel med 900 boliger sikkert i havn

Ejendomsselskabet Stejlepladsen får ny direktør i form af Jesper Schultz. Han har gennem de seneste år har fungeret som projektchef for ejendomsudviklingsselskabet Nordkranen. Fra årsskiftet skal han som direktør i Ejendomsselskabet Stejlepladsen stå i spidsen for det kommende byggeri af mere end 900 bæredygtige boliger.

Det skriver Ejendomsselskabet Stejlepladsen P/S, som er ligeligt ejet af Udviklingsselskabet By & Havn og PFA Pension, i en pressemeddelelse.

Vinderprojektet

’Stejlepladsen – Her det gror’ vandt i november 2019 arkitektkonkurrencen om en bebyggelsesplan med 900 boliger på Stejlpladsens godt 5,2 hektar i Københavns Sydhavn.

Bag vinderprojektet stod et hold bestående af Christensen & Co Arkitekter og Urban Creators, Kragh & Berglund, Urban Power og Moe står bag.

Jesper Schultz har en baggrund fra tømrer- og entreprenørbranchen med sig i bagagen, og han har siden begyndelsen af 2017 fungeret som projektchef i forbindelse med udviklingen af det nye byområde, Postbyen. Og nu er han så klar til at overtage tøjlerne på det kommende Stejlepladskvarter.

– Jeg synes, det er et fantastisk projekt med store ambitioner både når det kommer til arkitektur og bæredygtighed, siger Jesper Schultz i pressemeddelelsen.

Han lægger ikke skjul på, at det kommende boligområde på Stejlepladsen er meget anderledes end Postbyen.

– Byggeriet på Stejlepladsen adskiller sig især ved, at man ønsker at imødekomme det meget særegne præg, der karakteriserer området omkring Fiskerhavnen, og det er en af de ting, jeg sætter stor pris på ved projektet, fastslår han.

Bæredygtighed og dialog

På tidligere opgaver har Jesper Schultz taget del i de fleste  af byggeriets faser – lige fra lokalplansarbejde, udvikling og projekteringen til indgåelse af aftaler med entreprenører og arbejdet frem til overleveringen af det færdige byggeri. Og de erfaringer forventer han at kunne bringe i spil i sin nye stilling.

– Jeg håber, jeg kan være med til at udvikle og skabe et dejligt område med stor mangfoldighed, og hvor vi stadig giver plads til grønne områder og et unikt lokalmiljø, siger Jesper Schultz, der også har store ambitioner når det kommer til bæredygtighed. 

Omdannelsen af Stejlepladsen

Det cirka 5,2 hektar område omkring Stejlepladsen i Sydhavnen i København skal være et nyt, bæredygtigt kvarter af Udviklingsselskabet Stejlepladsen P/S (By & Havn og PFA). Området har været kendt for sit unikke havneliv med mange sejl- og bådeklubber langs kajkanten, kendetegn udviklingen i vidt omfang vil bevare.

Det er visionen, at det cirka 51.800 kvm store areal skal udvikles til et nyt og bæredygtigt boligområde med cirka 900 boliger, hvoraf 25 pct. af de samlede boligareal skal være almene boliger - KAB blev i januar 2021 valgt som samarbedspartner på 200 almene boliger

De almene og private lejligheder skal integreres i samme boligklynger, og opføres via delegerede bygherre. 

Områdets almene boliger bliver overvejende større familieboliger, men der kommer også mindre almene boliger, som ungdomsboliger med videre. De private lejeboliger bliver overvejende mindre boliger, som ungdomsboliger og opgangslejligheder, men der kommer også nogle større private lejeboliger som for eksempel boliger i to etager og rækkehuse.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Nordiske Medier:

Send til en kollega

0.464