23948sdkhjf

Kapitalfond køber sig ind i midtjysk maskinproducent

Automationsvirksomheden AB Inventech har fået ny majoritetsejer. Det er den svenske kapitalfond Alder, der har købt aktiemajoriteten som led i sin første investering i en dansk virksomhed. Det oplyser parterne i en pressemeddelelse. 

Alder ejer efter købet 70 procent af AB Inventech, mens de nuværende ejere, stifter Arne Bech og CEO Niels Kirkegaard, beholder 30 procent.

Det skal bidrage til at føre virksomheden sikkert ind i fremtiden, fortæller CEO og partner, Niels Kirkegaard.

- Vi fortsætter uændret i forhold til nuværende kunder og samarbejdspartnere, og det nye samarbejde skal fremtidssikre AB Inventech A/S. Vi vil hermed sikre det livsværk, Arne Bech grundlagde i 1989, står stærkt, ikke bare i de kommende år, men langt ud i fremtiden, siger Niels Kirkegaard.

- Med Alder som majoritetsejer får vi ligeledes en stærk og aktiv partner i forhold til at styrke AB Inventech A/S’ tilstedeværelse på de internationale markeder inden for automationsløsninger til vindmølleindustrien. Dermed imødekommer vi et stort ønske hos vores internationale kunder, fortsætter han.

Jonas Frick, grundlægger og partner hos Alder II AB, ser frem til det nye samarbejde.

- Vi er imponerede over, hvad der er skabt af kvalitetsprodukter og serviceydelser hos AB Inventech A/S under stifter Arne Bech og CEO Niels Kirkegaards ledelse. Virksomheden har opnået stor ekspertise og indsigt i fremstilling af vindmøllevinger, og vi ser et behov for deres knowhow og teknologier i takt med, at fremstilling af vindmøllevinger bliver mere og mere komplekse, siger han, og tilføjer:

- Vi har et ønske om at indgå i partnerskab med det dygtige ledelsesteam i AB Inventech A/S for at støtte dem i deres fortsatte internationale ekspansion.

AB Inventech er i dag en anerkendt virksomhed i automationsbranchen og som leverandør af specialmaskiner – både i Danmark og internationalt. Ikast-virksomheden har særligt fokus på produktionsudstyr til vindmøllevingeproduktion og industriel kompositfiberhåndtering. I de senere år har specielt kulfiberforstærkning af vindmøllevinger været et vækstområde for AB Inventech, der i dag har cirka 100 medarbejdere.

 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Nordiske Medier:

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.078