23948sdkhjf

Siemens Gamesa ét skridt tættere på gigantiske amerikansk havmøllepark

Tilbage i januar blev Siemens Gamesa valgt som foretrukken leverandør til den 2,6 GW store Costal Virginia-havmøllepark, der skal opføres ud for den amerikanske østkyst.

Sidenhen blev det offentliggjort, at Siemens Gamesas flagskib, den 14 MW store SG-222 DD-mølle, skal være en del af projektet. Hidtil har der dog ikke været sat antal på.

Det er der nu blevet, og vindmølleproducenten skal levere 176 styk SG-222-møller til Costal Vriginia. Det betyder, at stort set hele projektet kommer til at bestå af den type møller.

Udover møllerne har Siemens Gamesa også fået en 10-årig serviceaftale.

Virginia Costal opføres af energiselskabet Dominion Energy. De sidste tilladelser mangler stadig, men kommer de som ventet i første kvartal 2023, kan installationen af de første møller begynde i 2024.

Hele vindmølleparken skal efter planen være i drift i 2026.

- Denne aftale er historisk af mange grunde, mest bemærkelsesværdigt som et næste skridt mod udrulningen af vores flagskib SG 14-222 direct drive-vindmølle, siger Marc Becker, CEO for Siemens Gamesas offshore-division.

Den første prototype af SG 14-222 DD blev installeret i Østerild i november i år. Siemens Gamesa har p.t. en ordrepipeline på mere end 12 GW på møllen, enten som faste ordrer eller som foretrukken leverandør og foretrukken byder.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Nordiske Medier:

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.125