23948sdkhjf

Siemens Gamesa ét skridt tættere på gigantiske amerikansk havmøllepark

Tilbage i januar blev Siemens Gamesa valgt som foretrukken leverandør til den 2,6 GW store Costal Virginia-havmøllepark, der skal opføres ud for den amerikanske østkyst.

Sidenhen blev det offentliggjort, at Siemens Gamesas flagskib, den 14 MW store SG-222 DD-mølle, skal være en del af projektet. Hidtil har der dog ikke været sat antal på.

Det er der nu blevet, og vindmølleproducenten skal levere 176 styk SG-222-møller til Costal Vriginia. Det betyder, at stort set hele projektet kommer til at bestå af den type møller.

Udover møllerne har Siemens Gamesa også fået en 10-årig serviceaftale.

Virginia Costal opføres af energiselskabet Dominion Energy. De sidste tilladelser mangler stadig, men kommer de som ventet i første kvartal 2023, kan installationen af de første møller begynde i 2024.

Hele vindmølleparken skal efter planen være i drift i 2026.

- Denne aftale er historisk af mange grunde, mest bemærkelsesværdigt som et næste skridt mod udrulningen af vores flagskib SG 14-222 direct drive-vindmølle, siger Marc Becker, CEO for Siemens Gamesas offshore-division.

Den første prototype af SG 14-222 DD blev installeret i Østerild i november i år. Siemens Gamesa har p.t. en ordrepipeline på mere end 12 GW på møllen, enten som faste ordrer eller som foretrukken leverandør og foretrukken byder.