23948sdkhjf

Kommune får bøder efter ulykke på legeplads

Hedensted Kommune er blevet idømt 20 dagbøder à 10.000 kroner i en sag om en femårig dreng, der kom alvorligt til skade på en legeplads i sin børnehave i Stouby ved Hedensted.

Det afgjorde Retten i Horsens tirsdag eftermiddag, fortæller specialanklager Pernille Moesborg.

- Det er en dom, der meget markant siger, at kommunerne har et ansvar, som skal tages meget alvorligt. Det er en markant bøde, og retten vurderer, at der er tale om særligt skærpede omstændigheder, siger Pernille Moesborg til Horsens Folkeblad.

Drengen legede sammen med andre børn og personale fra børnehaven i en hængekøje, som var fastgjort i en stolpe af træ. Men stolpen var pilrådden og knækkede.

Den femårige blev ramt i hovedet og blev efterfølgende fløjet til behandling på Skejby Sygehus i Aarhus. Anklageren kunne ikke fortælle, hvilken tilstand drengen befinder sig i på nuværende tidspunkt.

Hedensted Kommune agter ikke at anke dommen, siger Marianne Berthelsen, chef for læring, til Horsens Folkeblad, selvom institutionslederne havde handlet i god tro.

Kommunen havde 14 dage før ulykken haft Falck til at udføre tilsyn på legepladsen, men firmaet havde kun tjekket legeredskaber og ikke hængekøjen.

Hedensted Kommunne har allerede påtaget sig det erstatningsretlige ansvar og udbetalt erstatning til drengens forældre. Det krav vil nu blive rettet videre til Falck, skriver Horsens Folkeblad.

Artiklen er en del af temaet Samfund.