23948sdkhjf

Fynsk fiskefirma solgt til stor laksekoncern

Laksekoncernen Bakkafrost med hovedkvarter på Færøerne har købt 90 procent af aktierne i fynske Munkebo Seafood, skriver FødevareWatch med henvisning til en meddelelse fra Bakkafrost til børsen i Oslo.

Sælgeren er Paul Lybech, der i Munkebo Seafood har arbejdet sammen med Bakkafrost i næsten 25 år, hedder det. Bakkafrost har således i stor stil leveret råvarer til den fynske fabrik.

De sidste 10 procent af aktierne tilhører fortsat Munkebo Seafoods daglige leder, Michael Karlsen.

De cirka 40 medarbejdere på fabrikken i Munkebo producerer en stribe fiske- og skaldyrsprodukter på dåse. Virksomheden kom ud af 2020 med et overskud før skat på 4,5 millioner kroner. Det var næsten en tredobling i forhold til året før.

Især muslinger og laks

Munkebo Seafood eksporterer næsten hele sin produktion af fiskekonserves, og nye kunder i Sydeuropa og Sydafrika var med til at sikre rekordregnskabet. Særligt muslinger og laks på dåse er eftertragtet, fortalte Michael Karlsen i forbindelse med offentliggørelsen af det seneste regnskab.

Af meddelelsen til Børsen i Oslo fremgår det, at der i produktionen i Munkebo er masser af kapacitet til at øge produktionen, og at Bakkafrost med opkøbet får mulighed for at sælge produkter på dåse. Hidtil har koncernen  holdt sig til ferske, røgede og frosne produkter.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Nordiske Medier:

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.078