23948sdkhjf

Efter 21 år: CEO træder tilbage hos Weibel

I dag, den 3. januar 2022, tiltræder norske Frode Scott Nilsen som ny chief executive officer hos Weibel Scientific og tager over efter Peder R. Pedersen, der bliver i virksomheden som senior sales executive.

48-årige Frode Scott Nilsen kommer fra en stilling som senior vice president i belysningsvirksomheden Glamox AS, og han har 20 års erfaring fra internationale topposter i olie- og gasindustrien, blandt andet som CEO for Multi Phase Meters AS og FMC Separation Systems BV i den internationale virksomhed TechnipFMC.  

- Weibel har de seneste år formået at forny sig selv med udvikling af produktporteføljen til nye markeder og samtidig leveret solid vækst. Vi kan ane konturerne af det unikke potentiale, virksomheden står med, og derfor er tiden inde for et generationsskifte, der skal bringe os ind i næste fase af vækstrejsen. Frode Scott Nilsen kommer med et nyt fokus og en klar vision for, hvordan virksomheden skal forløse denne strategi og er derfor den helt rette mand til opgaven, siger bestyrelsesformand Jørgen Falkebo Jensen, Weibel Scientific, i en pressemeddelelse.

Vil accelerere væksten

Ansættelsen af Frode Scott Nilsen sker i forlængelse af millioninvesteringer i nye produktionsfaciliteter, en professionalisering af radarvirksomheden samt en udvidelse af vækststrategien til i højere grad også at fokusere på overvågnings-radarer til civile anvendelser ud over forsvarssektoren.

- Ud over organisation og leverancesikkerhed vil jeg fokusere på at styrke vores position på overvågningsradarer til forsvar og skabe gennembruddet på det civile marked. Jeg tænker blandt andet på radarer til luftfart, hvor der er behov for Weibels XENTA-radar til at detektere droner, så vi alle kan flyve sikkert. Her ligger der et stort uforløst potentiale, siger Frode Scott Nilsen.

Afgående CEO bliver i virksomheden

Frode Scott Nilsen afløser Peder R. Pedersen, som har været hos Weibel i 39 år, de seneste 21 år som CEO.

- Weibel havde ikke været, hvor vi er i dag, uden Peder, som har gjort en helt formidabel indsats. Peder har heldigvis takket ja til at fortsætte i Weibel, hvilket glæder mig meget. I sin nye rolle skal Peder fokusere på det, han gør bedst – nemlig at realisere salgspotentialet hos nogle af Weibels største forsvarskunder i USA, siger bestyrelsesformanden.

De sidste fem år er virksomheden gået fra en omsætning på 217 millioner kroner og en medarbejderstab på 100 til i dag at kunne præstere en omsætning på 367 millioner kroner og beskæftige 255 medarbejdere. Ambitionen er nu at løfte Weibel til milliardklassen i 2025.

- På trods af nye satsninger og udskiftning i ledelsen, og selvom vi ekspanderer til nye markeder og konstant skubber til grænserne for det mulige, både inden for fysikkens og organisationens rammer, består det velkendte Weibel stadig, understreger bestyrelsesformand Jørgen Falkebo Jensen.

- Weibel er den bedste i sine nicher og er samtidig en dansk familieejet virksomhed med meget stærke værdier – det har jeg en utrolig stor respekt for, og styrken i den kombination vil jeg værne om, tilføjer Frode Scott Nilsen.