23948sdkhjf

Brødre trækker stikket – lukker interiørvirksomhed

Efter syv år har de tre Oxholm-brødre Daniel, Jonas og Simon valgt at trække stikket og lukke interiørvirksomheden Ziito.

Beslutningen er taget, ni måneder efter en brand hærgede virksomhedens lokaler i Fredericia, hvilket altså førte til grundige overvejelser om Ziitos fremtid.

Medstifter Daniel Oxholm skrev midt i december således på Linkedin:

I marts brændte Ziitos produktion ned grundet en kortslutning i en forlængerledning. Dette blev starten på en lang og dyb dialog med mine brødre om Ziitos fremtid, som blandt andet handlede om stigende materialepriser, lukkede messer og corona (selvfølgelig). For to uger endte denne samtale med at vi besluttede at lukke Ziito.

Broderen Jonas Oxholm skriver på samme medie, at beslutningen har været hård men ikke desto mindre det rigtige at gøre.

”Råvarepriser på himmelflugt og en række aflysninger af modemesser, gjorde det umuligt for os at fortsætte,” skriver han.

Lukningen af virksomheden har desuden ledt til, at der er indgivet en konkursbegæring på baggrund af et lønmodtagerkrav mod Ziito.

Det oplyser advokat Michael E. Hansen, der er udpeget som kurator på sagen. Han peger dog på, at alle aktiver er realiseret, og opgaven dermed blot bliver at lukke virksomheden. Hvor meget Ziitoz samlede gæld løber op i, står endnu ikke klart, da der fortsat kan indløbe anmeldelser fra kreditorer. Ved udgangen af 2020, som det senest offentliggjorte årsregnskab dækker over, lød selskabets samlede gæld på 1,3 mio. kr.