23948sdkhjf

Aalborgensisk arkitektvirksomhed udvider ejerkredsen

Bo Wiener træder ind og supplerer Jan Krogh og Michael Glad i ejerkredsen hos Krogh Arkitektur i Aalborg, oplyser arkitektfirmaet i en pressemeddelelse. 

Krogh Arkitektur blev stiftet for knap fem år siden af den nu 66-årige arkitekt Jan Krogh, der allerede solgte andele til nu 35-årige Michael Glad i 2019. I dag tæller arkitektfirmaet 12 medarbejdere, blandt andet 10 arkitekter og bygningskonstruktører. 

– Først og fremmest har Michael og jeg ønsket at udvide ejerkredsen for at få flere faglige kompetencer ind i ejerleder-kredsen. Her har vi gennem de foreløbig fire år, som Bo allerede har arbejdet hos os, værdsat hans faglige viden, ansvarlighed, arbejdsevne samt hans store kontaktflade indenfor offentligt byggeri, forklarer Jan Krogh i pressemeddelelsen.  

Forud for Krogh Arkitektur var Jan Krogh i ni år medejer af KPF Arkitekter. 

– Jan er jo stadig den, der henter flest opgaver til kontoret og sætter firmaets overordnede retning med sin sikre streg. Bo skaber med sin faglige baggrund tryghed for kunderne ved at kvalitetssikre konstruktionerne, når det kunstneriske er på plads, forklarer medejer Michael Glad. 

Har fået flere muskler 

Bo Wiener, der er uddannet bygningskonstruktør, byggeøkonom og oprindeligt tømrer, blev i 2017 en del af Krogh Arkitektur efter 10 forudgående år hos KPF Arkitekter. Han har i de senere år som projektchef tilført arkitektfirmaet muskler administrativt og prissætningsmæssigt samt stadig flere offentlige opgaver, blandt andet moderne præstegårde og sognebyggerier. 

Ellers er boligudvikling i mange størrelser blandt Krogh Arkitekturs spidskompetencer. I de senere år i stadig højere grad projektbyggerier, hvor det nordjyske arkitektfirma enten selv har identificeret en relevant byggegrund – nogle steder på bar mark – og projekteret et byggeri sammen med en investor, eller af investor eller grundejer er inddraget til at etablere den rette løsning. Det gælder eksempelvis 427 lejeboliger Sofiedalen i Aalborgs vestligste del sammen med Pensam, og i den anden ende 21 boliger i Lille Bygaden-gårdmiljø i samspil med stuehus i bydelen  Hasseris. 

Jan Krogh pointerer, at ejerkredsudvidelsen på længere sigt også giver mening i forhold til et generationsskifte, der selvfølgelig venter længere ud i fremtiden, tidligst om seks – syv år. 

Krogh Arkitektur A/S
mio. kr. 2020 2019
Bruttofortjeneste 5,9 6,8
Driftsresultat  1,1 1,6
Resultat før skat 1,1 1,6
Årets resultat 0,8 1,2
Aktiver 5,8 5,5
Egenkapital 1,3 2,6
Gns. antal beskæftigede  8 8
Regnskabsåret blev afsluttet 31.12.2020.
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Nordiske Medier:

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.093