23948sdkhjf

De skal drive byggebranchens nye videncenter

Et nyt Videnscenter om bygningers klimapåvirkninger går i luften i starten af 2022. Videnscenteret skal hjælpe byggebranchen med at blive klar til kommende krav til byggeriets CO2-aftryk, der indføres i bygningsreglementet fra 2023.

Driften af det nye videnscenter blev - som Licitationen tidligere har beskrevet - sendt i udbud i efteråret. Nu er vinderen fundet.  

Det bliver VCBK Group 2022, der består af Teknologisk Institut, Primetime P/S, BUILD (Aalborg Universitet), Green Building Council og We Build Denmar, der får ansvaret.

– Etableringen af Videnscenteret er et vigtigt led i modningen af byggeriets virksomheder til de kommende klimakrav, hvor Videnscenteret skal bistå byggebranchen i at opbygge de nødvendige færdigheder. VCBK Group besidder en kombination af stærk faglig viden og bred indsigt i virksomheders virke fra tegnestue til byggeplads, udtaler indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad Bek i en pressemeddelelse.

Nyt klimakrav

Fra januar 2023 indføres der et klimakrav i bygningsreglementet, som betyder, at ny-byggeri, der er omfattet af energirammen, skal dokumentere bygningens samlede klimapåvirkning med en livscyklusvurdering (LCA).

For nybyggeri over 1.000 kvm indføres der endvidere en grænseværdi på 12 kg CO2-ækv/m2/år. 

Det forventes, at Videnscenteret blandt andet skal levere en massiv informationsindsats om klimakravet til byggebranchen og sikre, at der uddannes undervisere til kompetenceopbygning. 

Små 12 millioner til centret

Den 31. maj 2021 blev der indgået politisk aftale om udmøntning af pulje til bæredygtigt byggeri på 50 mio. kroner. Med aftalen blev der afsat 11,4 mio. kr. til et Videnscenter om bygningers klimapåvirkninger i 2022-2024. 

Videnscenteret skal styrke byggebranchens viden om og kompetencer i at gennemføre vurdering af et byggeris klimaaftryk (LCA). Opgaven med at etablere og drive Videnscenteret blev udbudt i efteråret 2021.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Nordiske Medier:

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.096