23948sdkhjf

Opkøb: Designvirksomhed tilkøber møbelben

Den Falsled-baserede designvirksomhed Ro Collection er nu klar til at slå sig på møblerne. Det sker med opkøbet af True North Designs, og ifølge Ro-direktør Christian Lauesen kunne man dårligt forestille sig et bedre match.   

– Vi lavede en liste over de potentielt interessante møbelvirksomheder, der har gjort det bedst, og her endte True North Designs allerøverst. Der var bare plusser hele vejen igennem, og vi har ikke købt en eneste ting, vi ikke kan bruge, fortæller Christian Lauesen til Wood Supply.  

Ro Collection har hidtil gjort sig i boligtilbehør, men designdirektøren, der blev en del af virksomheden i 2015, har længe gået i møbeltanker.  

– Det er en naturlig udvikling i en virksomhed som vores. På et tidspunkt når man en milepæl, hvor man enten kan blive ved at lancere accessoires eller gå ind i noget større i form af møbler – og perceptionen af dansk design er i høj grad funderet på møbler, forklarer Christian Lauesen.  

Der skal skaleres 

True North Designs blev stiftet i 2015 af Martin Colberg og kom ud af regnskabsåret 2020 med et overskud på 189.275 kr. Trods sin beskedne størrelse har virksomheden for længst slået sit navn fast, ikke mindst med 2016’s Salon Chair, der blandt andet har fundet vej til en række ambassader verden over.   

Og nu er den lille virksomhed blevet en del af noget markant større. Bag Ro Collection står Singapore-baserede Design Collection Denmark, der med kontor på tre kontinenter er distributionspartnefor en række danske designbrands, herunder Menu, Georg Jensen og B&O. Og der skal skrues markant op for produktionen af blandt andet salonstolene, hvis den globale designsult skal stilles.  

– Vi bliver nødt til at skalere, så vi skal ikke lave egenproduktion fremadrettet, fastslår Christian Lauesen. 

I stedet lægges produktionen ud til en række danske producenter, og i Falsled kommer man i stedet til at koncentrere sig om udvikling af nye designs og prototyper og om at få bragt møblerne med Ro Collection ud i verden.  

– I første omgang er det de europæiske sælgere, der skal til at have møblerne med ud, og så skal vi have lagt en produktstrategi, så vi kan få udviklet det, vi synes, mangler, fortæller Christian Lauesen.   

Ingen redefinerede visioner

Den sidste del bliver Martin Colberg og hans kreative sidekick Peter Serup medansvarlige for. True North Designs-stifteren og den designuddannede møbelsnedker, der siden 2018 har været med til at udvikle møbelvirksomhedens produkter, flytter nemlig med til Sydfyn. Her bliver Martin Colberg kategorichef for møbler, mens Peter Serup bliver intern designer og produktudvikler.  

– De to udgør halvdelen af værdien for os, siger Christian Lauesen. 

Også for den nyslåede kategorichef og nu tidligere ejerleder har matchet mellem de to virksomheder syntes oplagt.  

– Det smukke ved vores sammenlægning er, at ingen af os har måttet redefinere den grundlæggende vision for det, vi laver, siger Martin Colberg, der peger på et fælles ønske om at skabe tidløse produkter med potentiale som arvegods.  

Således krævede det altså ikke mange spekulationer at rykke teltpløkkerne op i nordsjællandske Lynge og rykke rundt regnet 200 km mod sydvest.  

– Efter de første møder mellem Christian og jeg i Faldsled på Sydfyn, stod det klart for mig, at skulle projektet lykkes i et større fællesskab, så gav det mening, at vi flyttede herned til Christian og resten af teamet. Og derfor bor vi nu her nede i vandkanten med havet og skoven lige udenfor døren, siger Martin Colberg.  

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Nordiske Medier:

Send til en kollega

0.078