23948sdkhjf

Nu kan man også designe EPS efter ny europæisk guide

RecyClass har offentliggjort nye retningslinjer for design af EPS-emballage til både fiskekasser og hvidevarer. De to designguides er udarbejdet i samarbejde med EUMEPS, den europæiske EPS-industris brancheorganisation. Begge designguides er tilføjet til et gratis, onlineværktøj, som gør det let for designere af emballage at sikre, at EPS-emballagen er 100 procent genanvendelig.

EPS anvendes i høj grad som teknisk emballage til blandt andet hårde hvidevarer og i fødevareindustrien, hvor det er den foretrukne løsning til frisk fisk. Der er tale om emballage, som ofte anvendes til at beskytte varer som eksporteres, og hvor returordninger eller lukkede loops derfor ikke altid er den oplagte løsning. Derfor er det vigtigt, at EPS-emballage designes, så plastgenanvendelsesvirksomheder nemt får værdi af den brugte EPS emballage. Det bliver med de to ny designguides endnu nemmere.

- I EPS-branchen har vi altid sagt, at EPS er 100% genanvendeligt, og det har vi nu dokumentation for, siger Chresten Heide-Anderson, projektchef i 'EPS-branchen – en del af Plastindustrien'. Han har været med i forarbejdet til begge designguides.

- De to designguides stiller konkrete krav til, hvordan EPS emballage skal designes. De krav praktiseres allerede i branchen, men det har måske været uklart for virksomheder uden for vores branche. Og dermed kan fraværet af konkrete designguides have påvirket markedet for genanvendelse af EPS. Vi forventer i hvert fald, at endnu flere genanvendere af plast vil få øjnene op for, hvor let det er at genanvende EPS, fortsætter Chresten Heide-Anderson.

RecyClass og EUMEPS' designguides kan findes her: https://recyclass.eu/recyclability/design-for-recycling-guidelines/

RecyClass Plastic Packaging Recyclability Tool er et onlineværktøj, der viser, i hvilket omfang en given EPS-emballage er egnet til genanvendelse, idet emballagen klassificeres fra A til F (fra fuld til ingen genanvendelighed).

- Med udgivelsen af de to designguides har EUMEPS i samarbejde med RecyClass udviklet et værktøj, som er identisk med det som benyttes for andre plastfraktioner, siger Chresten Heide-Anderson.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Nordiske Medier:

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094