23948sdkhjf

Myndigheder følte sig underinformeret om hackerangreb hos Vestas

I november blev Vestas ramt af et såkaldt ransomware-angreb, hvor hackere stjal og siden offentliggjorde data fra vindmølleproducenten.

Men står det til de danske energimyndigheder og andre aktører i energibranchen, burde Vestas have delt oplysninger om angrebet langt hurtigere. Det skriver Finans med henvisning til søstermediet Energiwatch.

I en orientering indberettet af Energistyrelsen til Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet fremgår det, at ”manglen på information forhindrer it-sikkerhedsaktører og selskaber i energisektorerne at foretage reelle risikovurderinger af situationen”.

Hos Energistyrelsen bekræfter kontorchef for beredskab, Malene Hein Nybroe, at myndighederne var parat til at lægge yderligere pres på Vestas.

- Det tog noget tid, men på et tidspunkt fik sektorens eksperter, Energicert, adgang til noget information, der gjorde, at de kunne betrygge selskaberne i, at det ikke var et worst case-scenarie, siger Malene Hein Nybroe til Energiwatch.

Hos Vestas afviser kommunikationschef Anders Riis kritikken. Han mener, at vindmølleproducenten har kommunikeret hurtigt og meget og har forsøgt at imødekomme alle interessenters behov.

Originalartikel: https://finans.dk/erhverv/ECE13628980/vestas-tilbageholdt-relevante-og-anvendelige-informationer-om-cyberangreb/?ctxref=ext

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Nordiske Medier:

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.345