23948sdkhjf

Nordtysk krydstogtværft er ved at knække nakken

Den nordtyske værftsindustri oplever nu atter problemer. Værftsgruppen MV Werften med nybygningsværfter i Rostock/Warnemünde, Stralsund og Wismar har indgivet konkursbegæring. Værftsgruppen ejes af den Hong Kong-baserede krydstogt- ferieresortkoncern Genting.

Genting, der bl.a. ejer krydstogtbrandene Crystal Cruises, Star Cruises og Dream Cruises, overtog i sin tid boet efter P+S Werften, som byggede på det tidligere Volkswerft.

Da P+S Werften for knapt otte år siden gik konkurs havde det store konsekvenser for danske rederier, der på det tidspunkt havde ikke mindre end ni nybygninger i ordre på værftet.

Overtaget under boom

Genting overtog den nordtyske værftskapacitet under boomet i krydstogtindustrien for at sikre tilstrækkelig nybygningskapacitet in-house i koncernen.

Ikke mindst i forhold til en planlagt stor ekspansion på de asiatiske markeder med mega-skibe til det nye brand Dream Cruises. Koncernen placerede dog også in-house-ordrer på MV Werften til det internationale luksus-cruise brand Crystal Cruises.

Værftet har senest leveret ekspeditionskrydstogtskibet ’Crystal Endeavor’ til Crystal Cruises, og var ved konkursbegæringen ved at bygge et 208.000 Bt. mega-skib til Dream Cruises. Ifølge nordtyske medier er skibet p.t. omkring 75 pct. færdigbygget. 

Her rapporteres endvidere, at værftsgruppen forud for konkursbegæringen ikke har udbetalt december-lønnen til sine omkring 2.000 medarbejdere.

MV Werften rapporteres at have et likviditets-hul på 148 mio. euro, i forbindelse med færdiggørelsen af nybygningen til Dream Cruises, hvilket ikke kan dækkes af det beløb delstaten Mecklenburg-Vorpommern har tilbudt at udlåne for at redde de regionale arbejdspladser. 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Nordiske Medier:

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.141